اثرات سد گلستان 1 بر کاهش خسارت سیلاب با استفاده از مجموعه نرم افزاری HEC

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت و مهندسی سیلاب با رویکرد سیلابهای شهری
  • کد COI اختصاصی: IFMC02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد فخاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، مهندسی رودخانه، پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور، دانشگاه شهید بهشتی

سیدسعید موسوی ندوشنی

استادیار دانشکده آب و محیط زیست، پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور، دانشگاه شهید بهشتی

سعید علیمحمدی

استادیار دانشکده آب و محیط زیست، پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور، دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

استان گلستان با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک و سگتردگی اراضی مستعد در مناطق میانی و شمالی و به دلیل تعدد رودخانه ها و تمرکز روستاها در حاشیه آن که بیشتر آنها به دلیل نیاز به آب در این مناطق استقرار یافته اند، باعث صدمات بیشتری در هنگام وقوع سیلاب می شود (ستاد حوادث غیرمترقبه، 1380). سیلاب یک پدیده طبیعی است و نمی تواند کاملاً متوقف شود، بلکه باید خطر آن را برای مردم و محیط کاهش داد. تاکنون تحقیقات و پروژه های زیادی در پیرامون بررسی سیلاب در حوضه گرگانرود و حتی بررسی نقش سد گلستان در کاهش خسارت سیلاب انجام گرفته است؛ اما در هیچ یک از این گزارشات اثرات و خسارات به صورت عددی بررسی نشده و گزارشات به صورت کیفی مطرح شده اند. در این مقاله با استفاده از مجموعه نرم افزاری HEC سعی شده تا نقش سد گلستان 1 در کاهش خسارت سیلاب در محدوده شهر گنبد بررسی شود.

کلیدواژه ها

سیلاب، خسارت، سد گلستان 1، HEC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.