مطالعه خصوصیات دینامیکی خانه های خشتی گلی روستایی ایران با روش اندازه گیری ارتعاش محیطی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE04_780
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 15188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لطفعلی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

دهقان بنادکی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

بخشی

استادیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

قناد

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

در ایران درصد بالایی از جمعیت در خانه هایی زندگی می کنند که خاک ماده اصلی تشکیل دهنده ساختمان آنها میباشد . سازه های خشتی تقریباً در تمام روستاهای ایران یافت می شوند . زیرا در اغلب این سازه ها، تنها از مصالح ارزان قیمت که در محل موجود هستند استفاده می شود . این نوع از سازه ها عموماً در یک یا حداکثر دو طبقه و تنها برای سکونت یک خانواده ساخته می شوند . در این مقاله آزمایش موسوم به ارتعاش محیطی روی چند نمونه متداول از ساختمانهای خشتی - گلی روستائی، به منظور استنتاج خواص دینامیکی سازه و استفاده از این نتایج جهت مقایسه و تحلیل مدلسازی کامپیوتری صورت گرفته است . انجام آزمایشات لرزه ای بر روی سازه ها، یکی از مطمئن ترین راهها برای تعیین خواص دینامیکی آنها می باشد . فرکانسهای طبیعی و ضرایب میرایی مربوط به هر مود با این روش با دقت قابل قبول اندازه گیری شده است . ارتعاشاتی که عوامل طبیعی همچون لرزه های بسیار خفیف زمین، باد، ترافیک و حرکت مردم مسبب آن می باشند، باعث می شوند که سازه در مودهای مختلف به ارتعاش در آید . با اندازه گیری عکس العمل سازه در برابر این ارتعاشات با لرزه سنج های بسیار حساس و تحلیل آنها، خواص دینامیکی سازه بدون این که نیاز به لرزاننده های بزرگ و قوی باشد بدست می آید .

کلیدواژه ها

خانه های خشتی - گلی، ارتعاش محیطی ، فرکانسهای طبیعی، ضرایب میرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.