مطالعه آسیب پذیری لرزه ای اجزای غیر سازه ای موجود در ساختمان ها
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: چهارمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE04_775
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1939
نویسندگان
استادیار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی زلزله
چکیده
تحقیقات در زمینه ی کاهش خطر زمین لرزه در سازه های مختلف، به عنوان یکی از موضوعات مورد توجه بوده که در سال های اخیر پیشرفت های چشمگیری داشته است . با این وجود، تجهیزات غیر سازه ای موجود در داخل سازه ها، در مقایسه با اجزای سازه ای، از سطح طراح ی نازلتری برخوردار می باشند . در نتیجه ساختمان هایی که از نظر سازه ای تحت تکان های شدید زمین آسیبی نمی بینند، ممکن است به دلیل خساراتی که به اجزای غیر سازه ای موجود در آنها وارد می آید، در سطح غیر قابل سرویس دهی قرار گیرند . در این مقاله با فرض تجهیزات غیر سازه ای به صورت بلوکی شکل و صلب، به تحلیل و بررسی رفتار لرزه ای آنها در برابر زمین لرزه پرداخته شده است . حرکت گهواره ای تجهیزات بلوکی شکل در برابر زمین لرزه که یکی از علل واژگونی و در نتیجه خرابی آنهاست، در دو حالت مورد بررسی قرار گرفته است : در حالت اول بلوک صلب مورد نظر روی سطح زمین و بر روی بستر صلب قرار داشته و ارزیابی پاسخ لرزه ای بلوک در برابر زلزله مد نظر می باشد . و در حالت دوم مطالعه ی پاسخ بلوک صلب مذکور واقع در سطح طبقات ساختمان مورد نظر می باشد . هدف آن است که بعد از تحلیل لرزه ای اجزای غیر سازه ای بلوکی شکل ، مطالعات آسیب پذیری بر روی آنها در دو حالت ذکر شده در بالا صورت پذیرد و سپس نمودار های خرابی مربوط به هر یک از حالات مورد نظر برای تجهیزات بلوکی شکل صلب ارائه شده و با هم مقایسه گردد .کلیدواژه ها
تجهیزات غیر سازه ای، حرکت گهواره ای، قابلیت اطمینان، آسیب پذیریمقالات مرتبط جدید
- مروری بر مزایا و کاربردهای سیمان LC۳
- بررسی تاثیر محتوای فرکانسی زلزله در پاسخهای دینامیکی سازه های بلندمرتبه با در نظر گرفتن اندرکنش خاک و سازه
- بررسی مقایسه رفتار دیوارهای برشی فولادی موجدار تک لایه و دوبل با اتصال بخشی به ستون با زاویه موج دار
- ارزیابی آزمایشگاهی خواص مکانیکی بتن خودمتراکم حاوی خاکستر پوسته برنج و خاکستر تفاله نیشکر توام
- ازیابی اثر افزودن نانو لوله های کربنی و نانوذرات رس بر استحکام قطاع پوسته کروی مرکب اپوکسی/الیاف شیشه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.