رابطه ی خودکار آمدی تحصیلی و فراشناخت با رفتار کمک طلبی تحصیلی در دانش آموزان پسر سال سوم دبیرستان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی روانشناسی و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: PESSH01_108
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1186
نویسندگان
اداره آموزش و پرورش شهرستان کازرون کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی
دانشگاه شهید چمران استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشگاه شهید چمران دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
نیومن 1998 کمک طلبی تحصیلی را جستجوی کمک از دیگران به هنگام روبه روشدن با ابهام و دشواری در امر تحصیل بیان می کند. یکی از عوامل مهمی که با رفتار کمکطلبی تحصیلی مرتبط است، خودکارآمدی فرد است. خودکارآمدی به باور فرد که میتواند کاری را با موفقیت انجام دهد، گفته می شود (وولفلک 2007 ) شواهد تجربی نشان می دهد که مفهوم خودکارآمدی تحصیلی در پیشبینی و ، تب ی ین الگوهای رفتاری افراد در بافت های مختلف مؤثر میباشد. عامل دیگری که با کمک طلبی ارتباط دارد، فراشناخت است . کدیور 1383 ) ) فراشناخت را به عنوان دانش فرد دربارهی نظام شناختی خود و چگونگی کنترل آن تعریف میکند و بر این باور است که فراشناخت، شناختی ورای شناخت و تفکر عادی است. فراشناخت در رفتارهای کمک طلبی نیز نقش دارد . دانشآموزانی که فراشناختی ضعیفی دارند در توانایی تشخیص این که آن چه را میخوانند، نمیفهمند، مشکل دارند. بنابراین، گاهی دانشآموزان به این دلیل از کمک- طلبی اجتناب میکنند که هنوز متوجه نشده اند که مطلب را نفهمیده اند (فوچز 4و فوچز، 1998 ) آسوس، هینشاو، مندوزا- دنتون و پیج- ) گولد 2010 ) دریافتند که خودکارآمدی تحصیلی با کمک طلبی رابط هی مثبتی دارد، چرا که اگر دانش آموزان خود را کارآمد بدانند، در صورت نیاز به کمک احتمالاً از آن اجتناب نخواهند کرد زیرا که نگران قضاوت منفی دیگران نیستند. البته پژوهش مادنی 2008 نشان داد که برخی دانش آموزان با خودکار آمدی بالا از کمک طلبی اجتناب می کنند که این شاید به دلیل احساس تهدید خود یا گرایش به برآورد بیش از حد خودکارآمدی فرد باشدکلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.