شبیه سازی CFD تولید هیدروژن از ریفرمینگ متانول با بخارآب درراکتور میکروکانال با استفاده از نانوکاتالیست Cu/ZnO/Al2O3

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی با رویکرد توسعه پایدار (ارتباط دانشگاه با صنعت)
  • کد COI اختصاصی: OGPD01_176
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 946
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم حیدرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد، مازندران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل دانشکده شیمی

مجید تقی زاده مازندرانی

دانشیار، مازندران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل دانشکده شیمی

چکیده

تولید هیدروژن در میکروراکتورها برای استفاده در پیل های سوختی زمینه ای تحقیقاتی و رو به رشد برای دانشمندان جهان به شمار می رود. به همین دلیل مدلسازی و شبیه سازی راکتورها و میکروراکتورهای تولید هیدروژن در توسعه این تحقیقات بسیار مفید خواهد بود. شبیه سازی میکروراکتورها در مراحل اولیه تولید باعث کاهش هزینه ساختار و رسیدن به بازدهی بالاتر می شود. در این مطالعه شبیه سازیCFD ریفرمینگ بخارآب با متانول برای تولید هیدروژن در یک میکروکانال حلقوی مورد بررسی قرارگرفت که در این میکروکانال نانوکاتالیستCu/ZnO/Al2O3 پوشش داده شده است. مکانیزم مدلسازی شامل سه واکنش ریفرمینگ متانول و تجزیه متانول و آب-گاز می باشد. هدف این کار بررسی تغییرات دما و دبی های ورودی دریک میکروراکتور حلقوی تولید هیدروژن براساس مدلسازی پیچیدهCFD می باشد. سپس بررسی های انجام شده در این کار با نتایج تجربی مورد مقایسه قرارگرفته شد. نتایج نشان می دهد که نتایج شبیه سازی اختلاف کمی با نتایج تجربی دارند به طوری که با افزایش دما در دبی های مختلف مقدار دی اکسید کربن و مونوکسید کربن افزایش یافته و نیز در سیستم دما ثابت مقدار هیدروژن و دی اکسید کربن و مونوکسید کربن با افزایش دبی کاهش می یابد

کلیدواژه ها

دینامیک سیالات محاسباتی CFD/ریفرمینگ بخار آب متانول، میکروراکتور، نانوکاتالیست Cu/ZnO/Al2O3

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.