بررسی چگونگی نم زدایی از گاز طبیعی به کمک تری اتیلن گلایکول TEG
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی با رویکرد توسعه پایدار (ارتباط دانشگاه با صنعت)
- کد COI اختصاصی: OGPD01_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 7840
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی ماهشهر
چکیده
گاز طبیعی حاصل از مخازن زیر زمینی و یا تفکیک شده از نفت در شرایط طبیعی ، در حالت اشباع از بخار آب میباشد که این مسئله بسته به شرایط دمایی و فشار آب ممکن است باعث بروز مشکلاتی از قبیل تشکیل هیدرات های گازی در طول مسیر تجهیزات فرایندی و یا گرفتگی خطوط لوله شود. همچنین در صورت حضور گازهای اسیدی نظیر هیدروژن سولفور و دی اکسید کربن منجر به خوردگی شدید میگردد. روشهای مختلفی جهت نمزدایی از گاز طبیعی به کار میرود که از جمله این روشها استفاده از حلالهای جاذب رطوبت همچون تری اتیلن گلایکول میباشد.این کار از طریق تماس گاز اشباع از بخار آب با حلال تری اتیلن گلایکول درون برج جذب از نوع سینی دار انجام میشود و گلایکول اشباع از بخار آب جهت جدا کردن بخار آب به بخش احیا ارسال میشود.در این پژوهش ابتدا لزوم نمزدایی از گاز طبیعی بیان شده و در ادامه از طریق مشاهدات تجربی به تاثیر شرایط عملیاتی و متغییر های فرایندی بر روی عمل نمزدایی پرداخته شده و همچنین راهکارهایی جهت افزایش راندمان فرایند نمزدایی و به حداقل رساندن مشکلات ارایه شده است.کلیدواژه ها
گاز طبیعی ، تری اتیلن گلایکول، نمزداییمقالات مرتبط جدید
- نگاهی به نقش اقتصاد سیاسی ایران در مدیریت مصرف انرژی
- مقایسه روشهای نورتابی شیمیایی رادیکال *CH و *OH در استخراجپاسخ دینامیکی شعله جریان متقابل
- مطالعه عددی اثر تحریک جریان ورودی بر عملکرد یک انژکتور هممحور برشی تحت شرایط گذربحرانی
- مطالعه ساختار شعله متان هیدروژن در مشعل پیچشی سیدنی با استفاده از مدل احتراقی حجمی
- مطالعه تجربی اثر احتراق جریان چرخشی غیر پیش مخلوط بر پایداری، شدت تابش نور و دینامیک شعله پروپان - اکسیژن/هوا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.