ارزیابی توانایی شکلدهی وفقی پرتو در آنتنهای الکترونیکی تابشکننده غیر فعال با استفاده از الگوریتم تبرید تدریجی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی سیستمهای غیر خطی و بهینه سازی مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: NSOECE01_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر حسینا

دانشجوی کارشناسی ارشد،مخابرات سیستم، دانشگاه صنعتی مالک اشتر/دانشکده برق و کامپیوتر

سیدمحمدجواد رضوی

دکتری تخصصی،برق مخابرات، دانشگاه صنعتی مالک اشتر/دانشکده برق و کامپیوتر

آرمان آزادی

دانشجوی کارشناسی ارشد،مخابرات میدان، دانشگاه صنعتی مالک اشتر/دانشکده برق و کامپیوتر

چکیده

آرایه غیر فعال با چرخش الکترونیکی پرتو (ESPAR) گونه ای از آنتن های آرایه ای هستند که به علت سادگی در ساخت، سبکی و نیز ارزان بودن بسیار موردتوجه اند. اما تا سال ها این مزایا تحت الشعاع یافتن الگوریتم مناسبی برای همگرایی پرتو در این آنتن ها بود. این دشواری ناشی از عدم دسترسی به جزء جدانشدنی بیشتر الگوریتم های شکل دهی پرتو یعنی ماتریس کوواریانس می بود. تا اینکه روش های ریاضی گرادیان-پایه همچون الگوریتم پایین ترین دره و روش سادک راه گشای ورود این آنتن ها به صنعت شدند. اما این روش ها که زیرمجموعه روش های دقیق در بهینه سازی به شمار می آیند ما را با دشواری یافتن گرادیان رو به رو می کنند. برای فرار از این دشواری روش های غیردقیق نیز به کمک ما آمده اند. الگوریتم تبرید تدریجی یکی از روش های غیردقیق فرا ابتکاری است که ما در این مقاله از آن برای همگرا کردن پرتو در ESPAR بهره گرفته ایم و به برسی مزایا و معایب آن می پردازیم. این روش که پیش از این در یافتن پاسخ این مسئله به کار نرفته است به دلیل آزادی بیشتر در انتخاب جواب های تصادفی کمتر در دام جواب های بهینه محلی می افتد و انتظار پاسخی دقیق تر اما با تکرار بیش تر از آن داریم

کلیدواژه ها

بهینه سازی، ESPAR، شکل دهی پرتو، الگوریتم تبرید تدریجی، آنتن غیرفعال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.