بررسی اندیشه های کریم طاهر زاده بهزاد در طراحی آرامگاه فردوسی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی نظریه های نوین در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: QCAU01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2010
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

عطیه قنبری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

محمد پوراطمینان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

با توجه به اینکه اساسی ترین موضوع پژوهش حاضر، بررسی تاثیر اندیشه های معمار بنا – کریم طاهر زاده بهزاد – درطراحی آرامگاه فردوسی است؛ لذا ابتدا به معرفی بنا پرداخته و ویژگی های معماری آن و نیز ویژگی های معماری آن دوره ی زمانی بررسی خواهد شد. سپس با آگاهی از اینکه بنای حاضر بعنوان اولین بنای یادمانی در زمان حکومت رضا شاه بوده است و با بررسی منابع مکتوب، اطلاعات مورد نیاز استخراج و ویژگی های کالبدی آن تحلیل شده است. نتایج بدست آمده با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی نشان دهنده ی این موضوع است که طرح بنای آرامگاه فردوسی زمانی صورت گرفت که گرایش برای بازگرداندن شکوه ایران پس از سقوط قاجار در دوره ی رضا شاه (معماری سبک ملی) به اوج رسیده بود. کریم طاهرزاده بهزاد با تاثیر از حجم باستانی معماری گذشته از جمله آرامگاه کوروش موفق شد ساختمانی با ارجاع به گذشته باستانی ایران طراحی کند که در تزیینات و موتیف های آرامگاه از معماری دوران ماد و هخامنشی الهام گرفته شده و در عین حال از لحاظ گزینش آزاد از سبک های تاریخی اروپا یادآور تنوع و معماری آرت دکو است. لذا با توجه به اطلاعات بدست آمده به بررسی اندیشه ها ی معمار بنا در طراحی پرداخته ایم.

کلیدواژه ها

آرامگاه فردوسی، کریم طاهر زاده بهزاد، معماری سبک ملی، آرت دکو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.