بررسی کاربری اراضی شهری در جهت ساماندهی فضایی شهرها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی نظریه های نوین در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: QCAU01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه سوزنی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

مریم معینی فر

عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

زمین اصلی ترین عنصر در توسعه شهری است، از این رو، تنظیم و کنترل نحوه استفاده از آن، ه مچنین محاسبه نیاز واقعی شهر به زمین به منظور تأمین کاربری های مختلف در زمان حال، تعمیم و تطبیق ارقام و کمیت های به دست آمده به آینده به منظور حل مؤثر مشکل زمین و مسکن و رشد مناسب شهرها ضرورت دارد. تحولات اجتماعی جوامع موجب تغییر نقش و کارکرد شبکه شهری می شوند که بازتاب فضایی آنها در شهرها نمایان تر هستند. توسعه روزافزون جامعه شهری به دلایل مختلف منجر به ساخت و سازهای بدون برنامه ریزی و گسترش مهارنشدنی شهرها شده و تغییرات زیادی را در ساخت فضایی آنها به وجود آورده که نیازمند هدایت آگاهانه و طراحی فضای زیست مناسب برای شهرها است. در این میان، برنام هریزی و مدیریت کاربری های مختلف شهری با رعایت عدالت و پایداری شهری می تواند کمک شایانی به ساماندهی و توسعه منطقی شهرها نماید.روش تحقیق حاضر توصیفی- تحلیلی است ، داده ها با استفاده از منابع کتابخانه ای و اسناد و مدارک موجود گردآوری و تجزیه و تحلیل شده است با استفاده از این روش ، در این مقاله نقش کاربری اراضی شهری در ساماندهی شهرها تبیین م یگردد. به همین منظور، مفاهیم کاربری اراضی شهری، ساماندهی،اهداف کاربری اراضی و رابطه آن با برنامه ریزی شهری برای درک بهتر موضوع تحقیق و هم چنین ارتباط آن با ساماندهی شهرها مورد بررسی قرار م یگیرند. نتایج تحقیق نشان می دهند که پایداری و توسعه پایدار شهرها در گرو توزیع متعادل و برنام هریزی کاربری های مختلف شهری و برآورده ساختن اهداف کاربری اراضی شهری در وضع موجود و نیز آینده شهرها است.

کلیدواژه ها

شهر، ساماندهی فضایی،کاربری اراضی شهری، برنامه ریزی، پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.