طراحی ورودی برای شهرهای ترانزیتی با تاکید بر سکانس بندی محیطی نمونه موردی شهر اسدآباد همدان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی نظریه های نوین در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: QCAU01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1012
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدرضا خطیبی

استادیار ، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین.

محمدرضا جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

الناز جهانشاهلو

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

محسن چگسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

از آنجا که فضای ورودی در شهرها به عنوان یکی از فضاهای شهری محسوب می شود و حتی می توان آن را به عنوان اولین فضا در برخورد با پدیده شهر تصور کرد، توجه به مفهوم ورودی و الگوهای رایج ارتباط فض ایی ای ن پدی ده یک ی از اساسی ترین مطالعات در توجه به رویکرد فضاهای شهری است. توجه به ماهیت مفهوم ورودی و شناخت پد ی ده ای ای ن موضوع و همچنین توجه به ویژگی های آن یکی از اساسی ترین موضوعاتی است که در طراح ی ورودی شهرها ب ای د در نظر گرفت. کیفیت فعلی مبادی ورودی اکثر شهرها، تصاویر مناسبی از شهر در منظر ذهن ی مخاطبان ایجاد نم ی کند . مکانی که باید معرف هویت شهر و ارزش های نهفته در آن باشد، با آشفتگی فضایی – فعالیتی بسیار مواجه است . از ای ن رو بهبود وضعیت محور ورودی شهر در جهت افزایش کیفیت محیط شهری و ایجاد جاذبه های توریستی ضروری به نظر می رسد. هدف این پژوهش: نظام بخشی به ساختار کالبدی – فضای محور ورودی می باشد. در ای ن پژوهش با بهره گیری از روش استقرایی – تحلیلی و مشاهدات مستقیم و غیرمستقیم، به چگونگ ی طراح ی ورودی شهره ای ترانزیت ی پرداخته می شود تا بتوان به پیشنهاداتی در راستای اهداف مورد نظر دست یافت. نمونه موردی این پژوهش شهر اسدآباد واقع در استان همدان می باشد که در یکی از محور های مهم ترانزیتی کشور قرار گرفته است. از نتایج بدست آمده متوجه می شویم که سکانس بندی ورودی شهر می تواند کمک بسیاری در رابطه با طراح ی ورودی شهره ای ترانزیت ی داشته باشد.

کلیدواژه ها

ورودی شهرها، ترانزیتی، محیطی، طراحی ورودی، سکانس بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.