مروری بر فرآیند تزریق آب با استفاده از نانو ذرات و پیشنهادات

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه میادین نفت و گاز
  • کد COI اختصاصی: OGFD01_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 506
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عرفان سادات شجاعی

دانشگاه صنعت نفت ، اهواز

محمد جامی الاحمدی

دانشگاه صنعت نفت ، اهواز

فریدون اسماعیل زاده

دانشگاه شیراز شیراز

چکیده

تغییر ترشوندگی و کاهش کشش بین سطحی مکانیزم های افزایش ریکاوری در فرایند تزریق آب همراه با نانوسیال می باشند. جذب نانوذرات در محیط متخلخل ممکن است باعث انسداد خلل و فرج شود و درنتیجه سبب کاهش تراوایی، تخلخل سنگ و ریکاوری نفت شود. بنابراین می بایست از غلظت مناسب نانو ذرات استفاده کرد. یون های سولفات ، کلسیم و منیزیم از مهم ترین یون های موجود در آب دریا می باشند. اثر نانو ذرات در کنار این سه یون تاکنون چندان بررسی نشده است. پیشنهاد ما بررسی این حالت برای سنگ مخزن مورد نظر است. علاوه بر این پیشنهاد شد که تزریق نانو سیال ها به عنوان فرایند تولید ثالثیه باشد ؛ بدین صورت که قبل از تزریق نانو سیال ، تزریق آب دریا به عنوان فرایند تولید ثانویه انجام شود. پیشنهاد شد که اثر یون سولفات به تنهایی در محلول نانو سیال ، بر روی ریکاوری نفت بررسی شود. افزایش غلظت نانو ذرات لزوماً باعث افزایش ریکاوری نفت نمی شود. بنابراین می بایست مقدار غلظت بهینه ی نانو ذرات برای سنگ تعیین گردد.

کلیدواژه ها

ترشوندگی ، نانوذرات ، ریکاوری نفت ، یون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.