بررسی تجربی عملکرد چوک در چاههای میعانات گازی با نرخ تولید بالا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه میادین نفت و گاز
  • کد COI اختصاصی: OGFD01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 935
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک بهرامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت ، دانشگاه صنعتی شریف

امیر تبذر

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت ، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

ظرفیت تولید سیستم به طور مداوم با هر اغتشاش جریان و یا ناپایداری در چاه تغییر میکند و برای به حداکثررساندن ظرفیت تولید از یک چاه خاص، باید اطمینان حاصل شود که حداقل محدودیت در مسیر جریان وجود دارد. بنابراین در بیشتر چاههای تولیدی، از یک چوک یا محدودکننده در مسیر جریان استفاده میشود. اگرچه بیشتر روابط موجود برای مهندسین نفت برای جریان بحرانی هستند اما در بسیاری از نرخهای تولید بالای چاههای میعانات گازی، جریان زیربحرانی (subcritical) در اندازههای بزرگ چوک رخ می دهد. روابط تجربی کمی برای عملکرد چوک در شرایط زیربحرانی برای نرخهای تولید بالای چاههای میعانات گازی، به خصوص در اندازه های بزرگ چوک وجود دارد. در این مقاله از دادههای میدانی 4 میدان گاز میعانی در جنوب کشور بعنوان مشاهدات تجربی استفاده شده است. هدف از کاری که انجام شده این است که یک توسعه ساده تجربی شبیه رابطهی گیلبرت بدست آید که برای نرخ بالای چاه میعانات گازی تحت جریان زیربحرانی در اندازه چوکهای بزرگ40/64تا192/64 اینچ با خطای کمتری نسبت به معادلات قبلی قابل استفاده باشد.

کلیدواژه ها

بهره برداری ، چوک ، گاز میعانی ، جریان زیر بحرانی ، رگرسیون ، رابطه تجربی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.