بررسی امکان درجاسازی با استفاده از فناوریهای پیشگیری از ریزش سنگ با هدف اجتناب از جابجایی روستاها (نمونه موردی: روستاهای عالیشاهی و میدان در استان فارس)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در عمران،معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF02_596
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 943
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن سرتیپی پور

دکترای معماری،دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی

سهیل محمودی

کارشناس ارشد بازسازی پس از سانحه دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

در این پژوهش به علت اصلی وقوع پدیده ریزش و معرفی تکنولوژی جلوگیری از رخداد این مخاطره برای ایمن ساختن بستر روستاهای کوهستانی و کوهپایهای، در جهت اجتناب از جابجاییهای روستایی پرداخته شده است. در دو روستای عالیشاهی و میدان، پس از وقوع زلزله سال 1389 در فارس، با وجود شرایط نسبتاً یکسان دو روستا از لحاظ اقلیم، بافت، فرهنگ و نوع خطر، دو تصمیم متفاوت گرفته شدکه منجر به جابجایی یکی و درجاسازی دیگری گردید. هدف این پژوهش بررسی مقایسهای این دو رویکرد ازدیدگاه دفع خطر ریزشی میباشد. این پژوهش از نوع تحقیقات کیفی- توصیفی بوده که با استفاده از سفرهای میدانی، مصاحبه و مطالعه اسناد و مدارک به جمعآوری دادهها پرداخته و سپس با بررسی مقایسهای دادهها را تحلیل میکند. در انتها چنین نتیجهگیری میشود که تکنولوژی و روش اتخاذ شده برای دفع خطر ریزشی در روستای عالیشاهی توانسته تا حد زیادی تهدید حرکات دامنهای را برطرف کند

کلیدواژه ها

ریزش و سنگ افت، جابجایی، روش های ایمن سازی در مقابل ریزش کوه، زلزله 1389 فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.