بررسی و ساماندهی عوامل آلودگی بصری در افزایش کیفیت نماهای شهری نمونه موردی پیاده راه تربیت تبریز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در عمران،معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF02_478
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 690
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب ناظر

دانشجو کارشناسی ارشد معماری و دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

داود سعادت

دانشجو دکتری معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

کسری عاشوری

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

چکیده

منظر شهر واسطه ای میان انسان و پدیده شهر و تبلور بصری و معنایی اجزای تشکیل دهنده فضا است که یکی از اجزای آن تابلوها و علایم هستند. تابلوهای معرف کاربری و تبلیغاتی درعین ایفای نقش کارکردی خود، که معرفی کالا و خدمات است، موجب افزایش پویایی و سرزندگی فضا یا اغتشاش و سردرگمی می شوند. این موضوع درحالی مطرح است که منظر شهری بیش تر مراکز فعال شهرها با تابلوهای رنگارنگ پوشیده شده است. این تابلوهای رنگارنگ درکنار یکدیگر و درطول زمان برای جلب توجه مشتریان شکل گرفته اند، ازهمین رو دارای ویژگی منحصر به فردی هستند که همان هویت بصری متمایز و مشخصی است که از فرهنگ مردم و مطابق با نیاز و سلیقه روز برآمده است. پیاده راه تربیت تبریز یکی از مهم ترین و قدیمی ترین مراکز خرید تبریز است که با تابلوهای تبلیغاتی مغازه ها و فروشگاه ها پوشیده شده است. در این پژوهش با استفاده از روش تحقیق توصیفی تحلیلی، بعد از مشاهده و جمع آوری اطلاعات به بررسی نقاط قوت و ضعف موجود در منظر این پیاده راه که به دلیل وجود تابلوها ایجاد شده است، پرداخته شده و زمینه های مختلف را بررسی کرده و در انتها نتیجه این شده است که تابلوهای معرف کاربری این پیاده راه، علاوه بر نداشتن هماهنگی هایی از جمله فرم و چیدمان با زمینه کالبدی، به علت استفاده نامناسب از رنگ ها و بی توجهی به زمینه فرهنگی مطلوبیت بصری لازم را ندارند و لازم است در این زمینه اصلاحاتی صورت بگیرد. به منظور انجام این اصلاحات می توان رویکردهای مختلفی اتخاذ کرد که در این پژوهش با ارائه الگوها و نمونههای مناسب و توصیه های طراحی مناسب با زمینه مورد نظر، به ارائه چهارچوب و پیشنهاداتی برای طراحی و ساماندهی تابلوهای معرف کاربری پیاده راه تربیت پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

منظر شهری، اغتشاشات بصری، تابلوهای معرف کاربری، پیاده راه، پیاده راه تربیت تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.