امکان سنجی هایپرمارکت با استفاده از روش AHP نمونه موردی : کلانشهر اهواز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در عمران،معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF02_441
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 854
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه عبدی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری – دانشگاه غیرانتفاعی باختر – ایلام

شیرزاد نظری

استادیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری - دانشگاه غیرانتفاعی باختر – ایلام

چکیده

امروزه سطح وسیعی از اراضی شهری به کاربری تجاری اختصاصی یافته است. نمود کالبدی این نوع کاربری به صورت بازار، فروشگاه، مرکزخرید، مجتمع تجاری، ابر بازارها ( هایپرمارکت ها ) می باشد. هایپرمارکت که با نامهای ابر بازار یا فروشگاه چند قسمتی نیز شناخته می شود و به نوعی مادر تمام فروشگاه های خرده فروشی به حساب می آید. لذا برای موفقیت یک هایپرمارکت قبل از احداث، باید امکان سنجی اقتصادی، فنی آن و ... مورد بررسی قرار گیرد. هدف از مطالعه امکان سنجی تعیین میزان امکان پذیری و اجرایی بودن یک پروژه و ثمره بخشی آن می باشد. کلانشهر اهواز با دارا بودن جاذبه های اقتصادی قوی و واقع شدن در مرکز استان خوزستان نیازمند کاربری های تجاری مدرن چون هایپرمارکت ها می باشد. هدف از این تحقیق امکان سنجی هایپرمارکت و شناسایی مطلوب ترین منطقه کلانشهر اهواز برای احداث آن می باشد. این تحقیق از لحاظ هدف، کاربردی است و ترکیبی از روشهای توصیفی – تحلیلی می باشد. در جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده ها از روش فرایند تحلیل سلسله مراتبیAHP و نیز از نرم افزارExcel استفاده گردیده است. نهایتا در جمع بندی امتیازها منطقه یک با بیشترین امتیاز ( 0.2550 ) دارای امکانات و زیر ساخت های لازم و شرایط مطلوب تر جهت احداث هایپرمارکت می باشد. حداکثر نرخ ناسازگاری کمتر از 0.1 برآورد شد که بیانگر مطلوب بودن میزان سازگاری در قضاوت ها می باشد

کلیدواژه ها

امکان سنجی، هایپرمارکت، سوپرمارکت، فروشگاه های قسمتی، AHP، کلانشهر اهواز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.