مقایسه و بررسی روشهای برآورد اشتغال و تعیین نقش اقتصادی شهر برای دورهی 10 ساله (نمونه موردی: شهر آشتیان، استان مرکزی)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در عمران،معماری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: CEUCONF02_396
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 807
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، گروه شهرسازی
Department of Mining, Colorado School of Mines, Golden, CO ۸۰۴۰۱, USA
چکیده
اقتصاد هر شهر در ارتباط مستقیم با نیروی انسانی ساکن در آن شهر و ساختار اشتغال در آن شهر است. بدین منظور بررسی شاخصهای مربوط به نیروی انسانی و ساختار اشتغال در یک شهر میتواند ضمن مشخص ساختن نقش و عملکرد آن شهر در میان سایر شهرها و شیوه تولید ارزش افزوده و تبادلات اقتصادی، مزیتها و امکانات و محدودیتهای توسعه را در شهر نمایان سازد. شهر آشتیان به دلیل داشتن معادن سرب، روی، آهن، منگنز و کانیهای غیر فلز ی و همچنین وجود اراضی کشاورزی و باغات در حاشیه شهر و دارا بودن مراکز تجاری و کارگاه های صنعتی نقش اقتصادی چندگانه ای دارد، همچنین ایجاد مراکز آموزشی و دانشگاهی و وجود مراکز خدماتی در سالهای اخیر را هم میتوان به این گروه اضافه کرد. روش انجام پژوهش به این صورت است که با جمعآوری اطلاعات از سازمان های مرتبط ، دادههای اقتصادی -جمعیتی استان مرکزی و وضع موجود شهر آشتیان بررسی شد و سپس با استفاده از ابزار پرسشنامه، مشاهده و مصاحبه با اهالی و با روش پیمایشی گردآوری اطلاعات صورت گرفت. سپس با توجه به تجزبه و تحلیل وضع موجود و اعمال روش های ارزیابی و مقایسه اقتصادی شهر و همچنین با نظر به نتایج به دست آمده حاصل از پژوهش ، نقش ش هر آشتیان و میزان اشتغال در افق 1400 پیشبینی گردید. با توجه به نتایج به دست آمده از پژوهش، در شهر آشتیان توان اشتغالزایی پایین برآورد شده است ، چون در هر جامعه آماری اگر تعداد شاغلین بخش پایه بیشتر باشد توان اشتغال زایی بیشتر و بیشتر خواهد شد. موقعیت شهر آشتیان در منطقه و عملکردهای اقتصادی-اجتماعی اطراف آن، فرصت مناسبی را یرای رشد و توسعه اقتصادی شهر فراهم می آورد که در صورت استفاده مناسب از این امکانات میتوان شکوفایی بیشتر اقتصادی شهر را انتظار داشتکلیدواژه ها
استان مرکزی، شهر آشتیان، اقتصاد شهری، اشتغال، افق 1400 ، اقتصاد پایه و غیر پایهمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.