بررسی فشارهای آب منفذی اندازه گیری شده توسط ابزار دقیق نصب شده در سدگیلانغرب در زمان ساخت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در عمران،معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF02_376
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهین کرباسی راوری

مربی آموزشی دانشگاه صنعتی اراک

علی سنایی راد

استادیار دانشگاه اراک

فرزین ابراهیمی

کارشناس ارشد مهندسی عمران- اراک

چکیده

تنش مؤثر پارامتری مهم در پایداری سازه های ژئوتکنیکی می باشد. طبق رابطهσ΄ = σ - u افزایش فشار آب منفذی باعث کاهش تنش مؤثر می گردد. مسأله افزایش فشار آب منفذی در هسته سدهای خاکی نیز بواسطه پیشرفت عملیات اجرائی و افزایش تراز آب مخزن، امری اجتناب ناپذیر است؛ از اینرو در هسته یک سد خاکی، مسأله تغییرات فشار آب منفذی همواره باید کنترل گردد تا افزایش بیش از حد آن باعث از بین رفتن پایداری هسته و در نتیجه تخریب سد نگردد. در این مقاله به بررسی مقادیر فشار آب منفذی در هسته سد گیلانغرب در مقطعM-Mکه مرتفع ترین مقطع ابزار گذاری سد است پرداخته شده است؛ بنا بر این بررسی این مقطع از نظر پایداری و بروز تنشها، تغییر شکلها و فشارهای آب منفذی بیشینه، بحرانی ترین مقطع می باشد. توسط مشاور در مقطعM-M در سه تراز مختلف شامل تراز 29و909 و 929 متر اقدام به نصب پیزومتر شده است که با توجه به مقادیر اندک فشار آب منفذی در بالاترین تراز ؛ در دو تراز تحتانی نتایج ابزار دقیق مورد مطالعه و بررسی قرارگرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد که در زمان ساخت در مجاورت فیلترها تحکیم صورت پذیرفته است و سرعت عملیات اجرایی سبب بروز پدیده شکست هیدرولیکی نشده است

کلیدواژه ها

فشار آب منفذی، ابزار دقیق، زمان ساخت، سد گیلانغرب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.