بررسی پایداری شیروانی خاکی توسط شمع

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در عمران،معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF02_278
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 954
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن شرفی

استادیار دانشکده فنی مهندسی -دانشگاه رازی کرمانشاه

شیوا دلیر

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران - خاک و پی،دانشگاه رازی

چکیده

پایداری شیروانی ها یکی از مهمترین مواردی است که تقریبا در تمامی پروژه های عمرانی وجود دارد. ناپایداری شیروانی ها در اکثر موارد به صورت وقوع ترک ، لغزش و رانش توده خاک است که موجب صدمات و خسارات زیادی خواهد شد.جهت افزایش پایداری شیروانی ها روشهای مختلفی وجود دارد یکی از این روشها استفاده از شمع ها بصورت تکی و گروهی است.شمع ها در شیروانی جابجایی محتمل را کاهش داده و یا بطور کلی از وقوع ان جلوگیری می کنند.جهت بررسی پایداری شیروانی ها روشها به دو دسته کلی ،تعادل حدی و روشهای عددی تقسیم می شوند.در روش تعادل حدی شرایط تعادل بطور کامل برقرار نمی شوندو بواسطه محدودیت هاو نامعین بودن استاتیکی فرضیاتی اعمال می گردد که بصورت محافظه کارانه خواهند بود.روشهای عددی مبتنی بر تنشها و کرنشهای صورت گرفته در محیط پیوسته ،روابط اندرکنش بین خاک و شمع هستند و دارای دقت بالایی در انجام تحلیل ها می باشند.در این پژوهش با انجام مطالعات پارامتریک به بررسی اثر شمع ها در پایداری شیروانی پرداخته شده است و اثر موقعیت شمع ها و ارتفاع مدفونگی بر پایداری دو شیروانی خاکی با رفتار متفاوت بررسی گردیده است.تحلیل پایداری شیروانی با استفاده از نرم افزار المان محدودABAQUS3Dانجام گردیده است.

کلیدواژه ها

پایداری شیروانی ، شمع، المان محدود، موقعیت شمع، ارتفاع دفن شمع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.