مطالعه تحلیلی بیشینه نیاز نیرو و تغییر شکل اعضای مستقر در قاب خمشی فولادی با منظور نمودن اثر مودهای بالاتر به کمک تحلیل بارافزون

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در عمران،معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF02_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید سیاه پلو

عضو هیات علمی گروه عمران موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان ایران

محسن گرامی

دانشیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی زلزله دانشگاه سمنان ایران

رضا وهدانی

استادیار و عضو هیات علمی گروه مهندسی زلزله دانشگاه سمنان ایران

چکیده

آگاهی از ویژگی های پاسخ دینامیکی غیر ارتجاعی سازه خمشی فولادی تحت اثر زمینلرزه، می بایست آنقدر کامل و جامع باشند تا بتوان درطراحی از ارضاء محدودیت های از پیش تعیین شده، اطمینان حاصل نمود و در عین حال آنقدر ساده باشند که برای مهندسین حرفه ای، قابل استفاده باشند. از طرفی پیچیدگی در انجام تحلیل دینامیکی غیرخطی باعث گردیده که استفاده از روش بارافزون با الگوهای مختلف بارگذاری توسعه داده شده شود. به همین جهت هدف اصلی این تحقیق افزایش آگاهی از پاسخ دینامیکی غیرارتجاعی قابهای خمشی فولادیSMRF وارائه روشهایی برای اندازه گیری حداکثر نیازهای لرزه ای موضعی این سازه ها با استفاده از اطلاعات مربوط به حداکثر نیازهای سراسری و طبقه ای می باشد. از طرفی بررسی ارتباط میان دریفت طبقه ای و حداکثر نیازهای موضعی تیر و ستون )اعم از تغییر شکل یا نیرو( نیز از دیگر اهداف این تحقیق است. بدین منظور تعداد قابل توجهی سازهSMRFکوتاه، میان و بلند مرتبه با تعداد طبقات و دهانه های مختلف در نرمافزارDRAIN2DXمدلسازی شده و به کمک تحلیل پوش آورCPA تحلیل شدند. نتایج مطالعات نشان تاثیر مودهای بالاتر بر افزایش نیازهای نیرویی و دورانی در طبقات فوقانی در ساختمان های بلند کاملا محسوس می باشد. این موضوع باعث می گردد موقعیت و تمرکز تشکیل مفصل پلاستیک تغییر یابد. از طرفی نیاز نیرویی شکل گرفته در ستون ها بیشتر از تیرها است. این بدان معنی است که حساسیت نیروهای ستون در مقابل تغییر دریفت بیشتر از تیر می باشد.این درحالی است که ضابطه ستون قوی-تیر ضعیف در جریان طراحی منظور شده است.

کلیدواژه ها

اثر مودهای بالاتر، شکلپذیری دورانی، تحلیلی استاتیکی غیر خطی، دریفت بین طبقه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.