مطالعه رفتار غیر خطی و پدیده پس کمانش در قاب های بتنی تقویت شده با دیوار برشی فولادی با ورق نازک
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش های کاربردی در عمران،معماری و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: CEUCONF02_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1422
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران مهندسی سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران مهندسی سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور
چکیده
در چند دهه اخیر برای دستیابی به سیستم باربر جانبی که مجموعه پارامترهای مقاومت، سختی و شکلپذیری را تأمین کند، تحقیقات زیادی صورت گرفته است. در سالهای اخیر در بسیاری از کشورها، سیستم جدیدی به نام دیوار برشی فولادی استفاده شده است. این سیستم، به دلیل سختی و مقاومت بالا، قابلیت جذب انرژی زیاد، نصب سریع، اقتصادی بودن و سادگی اجرا بیشتر در بهسازی ساختمانهای فولادی موجود بکار رفته است. در حالی که سیستم دیوار برشی فولادی را میتوان به راحتی به صورت یکپارچه در قابهای فولادی موجود به کار برد، تناسب استفاده از این سیستم در قابهای بتنی هنوز در مرحله توسعه است. در حال حاضر بر روی رفتار قابهای بتن مسلح تقویت شده با دیوار برشی فولادی کار تحقیقی بسیار کمی صورت گرفته است. کاربرد بتن و فولاد در کنار هم به دلیل رفتار متفاوت و پیچیده آنها، همواره مورد علاقمندی محققان بوده است. در این پژوهش ابتدا مدل عدیدهی دیوار برشی فولادی با نتایج آزمایشگاهی صحت سنجی گردید و سپس به مطالعه رفتار و پدیده پس کمانش قابهای بتنی که با دیوار برشی فولادی تقویت شدهاند پرداخته شده است. نتایج نشان دهنده رفتار مناسب ساختمان تقویت شده با دیوار برشی فولادی بوده و بدین طریق ظرفیت باربری، سختی، جذب انرژی و شکل پذیری افزایش یافته است. مقدار نسبت تغییر مکان واقعی طبقات با بکارگیری دیوار برشی فولادی نیز کاهش چشمگیری یافته است.کلیدواژه ها
تقویت ساختمان بتنی، رفتار غیرخطی، دیوار برشی فولادی با ورق نازک، پدیده پس کمانشمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.