نقش قیام عاشورا در شکل گیری جنبش ها و نهضت های اسلامی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش سراسری علمی پژوهشی شناخت اخلاق و آداب حسینی
  • کد COI اختصاصی: ANDISHEH01_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد عظیمی فر

علوم تربیتی دانشگاه:فرهنگیان تربت حیدریه

حسین پور

استادراهنما

چکیده

کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا محور دینی نهضت شد. امام خمینی بر این روایت کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا که در واقع بیانیه حرکت و حضور هر مسلمان در صحنه تقابل حق و باطل است، بارها تأکیدکردند. اسطوره کربلا و شور انقلابی ناشی از آن به عنوان محوری ترین موضوع مذهب تشیع و مکتب اسلام تحرک انقلابی مردم را شعله ورتر کرد. توطئه رژیم پهلوی مبنی بر غیرسیاسی کردن دین اسلام و محدود کردن آن به منابر و مساجد، بدون آن که خطری برای قدرت حاکمه داشته باشد، خدشه دار شد. امام با استعماری اعلام کردن تز جدایی دین از سیاست، این دو را لازم و ملزوم یکدیگر عنوان نمود. با سیاسی شدن دین، این عامل نمی توانست به عنوان عنصر بی طرفی در عرصه تحولات جامعه باقی بماند و در مقابل ظلم و سرکوب و سلطه سلطان جائر سکوت کند. اسلام سیاسی مبنای حرکت انقلابی امام خمینی در بسیج توده ها برای تغییر در بنیاد جامعه ایران شد. عاشورای سنتی جلوه ای بود برای کسب شفاعت امام حسین و نشان دادن دلسوزی و اندوه نسبت به امام شهید، اما امام خمینی با روشن نمودن اهداف و انگیزه های نهضت امام حسین مراسم عاشورا را به یک امر کاملاً سیاسی تبدیل نمود و از آن به بهترین وجه برای پیشبرد نهضت بهره بردما در این تحقیق به کمک حق تعالی و با کسب تکلیف از محضر شریف حضرت صاحب الزمان حجه ابن الحسن امام مهدی (عج) به دنبال ارتباط بین قیام حسینی (ع)عاشورا و قیام خمینی ره انقلاب اسلامی ایران( و اثبات سرچشمه گیری انقلاب اسلامی ایران از عاشورای حسینی هستیم و برای این مهم، عناوینی ازجمله : تاثیر قیام عاشورا بر پیروزی انقلاب اسلامی ایران وسایر انقلاب های آزادی بخش جهان ، باز تفسیر از مفهوم عاشورا و قیام پانزده خرداد ، تاثیر قیام عاشورا بر سایر انقلاب های آزادی بخش جهان ، و قیام عاشورا از منظر امام خمینی (ره) و... ، را مورد بررسی و تحلیل قرار می دهیم ان شاء الله که مورد قبول و تایید حضرت بقیه الله الاعظم واقع شود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.