بهره برداری از سیستمهای چندمخزنه چندمنظوره با نگرش فازی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE04_564
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رزیتا کهرکبودی

کارشناس منابع آب - شرکت سهامی مدیریت منابع آب

مجید خیاط خلقی

دانشیار دانشگاه تهران – دانشکده آب و خاک – گروه آبیاری و آبادانی

مهدی جهرمی

کارشناس عمران آب - شرکت مهندسی آلیداد

داود رضاعرب

دکترای منابع آب دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

آنجایی که سیستم های چندمخزنه به دلیل پیچیدگی خاص خود با یک فضای عدم صراحت مواجه می باشند، هدف از این تحقیق تهیه مدل بهره برداری بهینه مخازن با نگرش فازی می باشد. برای این منظور ابتدا با استفاده از مدل بهینه سازی پویای قطعی(DP) سیاست بهینه بهره برداری از سیستم دو مخزنه چند منظوره دز و شهید عباسپور بدست آمد. سپس با استفاده از نتایج مدل بهینه سازیDP و به منظور وارد کردن عدم قطعیت و همچنین برای بدست آوردن روش کلی بهره برداری، سیستم استنتاج فازی(FIS) ساخته شد. در واقع به دلیل اینکه تهیه مدلDP به دلیل چندمخزنه و چندمنظوره بودن سیستم، به سادگی امکان پذیر نمی باشد، اقدام به تشکیل سیستم استنتاج فازی گردید که بتواند در تمامی شرایط و حالت ها بیانگر روش کلی بهره برداری از سیستم مخازن باشد. بدین ترتیب که سیستم هایFIS با توابع عضویت و روش های فازی زدایی مختلف ساخته شد و هر بار مدلDP در این حالت ها اجرا شد و خطای ناشی از مقایسه جواب مدل FIS با مدل DP بدست آمد. نتایج این خطاها نشان داد که در اکثر ماه ها، سیستم FIS ساخته شده با تابع عضویت گوسی و روش فازی زدایی مرکز ثقل منجر به حصول نتایج بهتری شده است. بطور کلی نتایج این تحقیق نشان می دهد که می توان در سیستم های چندمخزنه چندمنظوره به جای استفاده از روش های بهینه سازی معمول از روش فازی برای مدیریت بهره برداری بهینه، استفاده کرد.

کلیدواژه ها

بهره برداری بهینه، چندمخزنه، چندمنظوره، سیستم استنتاج فازی، عدم قطعیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.