جایابی بهینه منابع تولید پراکنده در شبکه های توزیع برق با در نظر گرفتن نامتعادلی بار و ساختار نامتقارن شبکه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس توزیع برق
  • کد COI اختصاصی: EPDC20_302
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 784
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا دهقانی آرانی

شرکت توزیع نیروی برق استان قم، قم، ایران

چکیده

اتصال واحدهای تولید پراکنده با جایابی مناسب و صحیح آنها در شبکه، اثرات مختلفی از جمله بالابردن قابلیت اطمینانشبکه، کاهش تلفات، بهبود پروفیل ولتاژ، کاهش هزینههای انتقال و توزیع انرژی و بهبود پارامترهای کیفیت توان از جملهنامتعادلی ولتاژ را در پی خواهد داشت. از آنجا که عدم تعادل ولتاژ، یکی از مشکلات رایج شبکه های توزیع می باشد؛ در اینمقاله، به جایابی بهینه این منابع در سیستم توزیع نامتعادل در بارهای مصرفی مختلف و نامتقارن در ساختار خطوط توزیع،پرداخته شده است. کاهش ضریب نامتعادلی ولتاژ، به منظور بالابردن کیفیت توان تحویلی به مشتریان، یکی از اهداف جایابیبهینه تولیدات پراکنده در این مطالعه بوده است. با توجه به لزوم انجام مطالعات پخش بار در سیستم های توزیع نامتعادل، اینمطالعه به کمک نرم افزار CYME-Dist و فرآیند بهینه سازی، با ایجاد ارتباط بین نرم افزار مذکور و نرمافزار MATLAB ، انجامشده است. با معرفی تابع چندهدفه برای جایابی منابع تولید پراکنده، به منظور کمینه سازی ضریب نامتعادلی ولتاژ و تلفاتتوان حقیقی، بهبود پروفیل ولتاژ و افزایش بهره اقتصادی، از مفاهیم بهینه سازی چندهدفه (پاراتو)، استفاده شده است. درادامه، جایابی تولیدات پراکنده در شبکه 13 باسه استاندارد IEEE ، در سه سطح بار مختلف و به وسیله الگوریتم NSGA-II ،مورد بررسی قرار گرفته است. آنچه از نتایح بهدست آمده استنباط می شود این است، که با قراردادن مناسب منابع تولیدپراکنده در سیستم توزیع نامتعادل، میتوان میزان تلفات و نامتعادلی ولتاژ را کاهش داد. همچنین در این جایابی نشان دادهشده است، که قرار دادن منابع تولید پراکنده در مکان مناسب، سود قابل توجهی نصیب مصرف کنندگان آن می کند.

کلیدواژه ها

بهینه سازی پاراتو، جایابی بهینه منابع تولید پراکنده، سیستم های توزیع نامتعادل، نامتعادلی ولتاژ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.