بررسی مزایای اقتصادی و فنی جایگزینی چراغ های خیابانی LED با چراغ های گازی بخار سدیم و بخار جیوه در مقیاس کلان شهر تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس توزیع برق
  • کد COI اختصاصی: EPDC20_199
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ادرشیر بحیرائی

شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ

حسن حسینقلی زاده

معاونت هماهنگی و نظارت شمال شرق

افشین معرفت پور

ایرج حسن زاده

چکیده

سیستم های روشنایی اکثر کشورهای دنیا از جمله کشورمان ایران در حال حاضر غالبا مبتنی بر چراغهای بخار سدیم و یا بخارجیوه می باشند. این چراغها درکنار مزایای شناخته شده خود برای دلسوزان صنعت برق دارای معایب بسیاری نیز می باشندمعایبی از قبیل مصرف بالا ، هدر رفت زیاد انرژی به صورت گرما و شوک ضربه اولیه راه اندازی بالاست به شبکه که قابل توجه میباشند. راه حلی که امروزه در سطح دنیا مطرح شده است و دوره های آزمایشی خود را به سرعت پست سر گذاشته و به تولید انبوهرسیده است استفاده از چراغهای دیودی یا LED می باشد که با کم مصرف تر ، بهره نوری مناسبتر و راندمان بالاتر جایگزین بسیارمناسبی به حساب می آیند. در این مقاله در خصوص نحوه عملکرد این نوع چراغها و مزایای بسیار مناسب آنها از قبیل طول عمربالا ،عدم تولید توان راکتیو،عدم نیاز به جریان راه اندازی بالا،میزان تولید هارمونیک کم و عدم تاخیر در انتشار نور اشاره شده است.در بخش دوم مقاله جایگزینی چاغهای روشنایی معابر کلان شهر تهران با چراغهای LED معادل را بررسی کرده و به نتایج بسیارچشمگیری دست یافته ایم. چنانچه این اتفاق در کلان شهری همانند تهران بزرگ روی دهد نه تنها پس از 2 سال هزینه کردهایاولیه باز خواهد گشت که در طول 5 سال 64 % بهبود هزینه خواهیم داشت. همچنین 76 % کاهش پیک مصرف 89 % کاهش هزینهتعمیر نگهداری و 64 % بهبود مصرف سالیانه خواهیم داشت که بسیار چشمگیر خواهد بود.مسلمایکی از مهمترین فاکتورهایی که در حال حاضر در تمامی کشورهای دنیا موضوع روز محافل علمی و سیاسی گردیده استبحث افزایش گرمای کره زمین و در نتیجه نیاز مبرم به بهبود کاهش تلفات در بخشهای مختلف صنعت برق می باشد و به جراتمی توان گفت چنانچه راهکار سریع و مناسبی در قسمت روشنایی معابر شهری را جستجو می کنیم مناسبترین جواب استفاده ازچراغهای LED خواهد بود.

کلیدواژه ها

چراغهای LED چیپ درایور، چراغهای بخار سدیم و بخار جیوه، بهره نوری، هزینه مصرف سالانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.