تاثیر فرهنگ و اقلیم در معماری بومی و نقش آموزش آکادمیک در احیای آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: HIAP01_558
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسیح اله معصومی

عضو هیات علمی استادیار گروه معماری، دانشگاه حکیم سبزواری،

ملیکا صفا

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد دامغان،

چکیده

در این مقاله، به بررسی و تحلیل مفهوم معماری بومی و ویژگیهای خاص آن )اقلیم وفرهنگ( در سیستم آموزشی پرداخته شده است. ابتدا مفهوم معماری بومی به صورت کلی بررسی شده است، پس از آن به مطالعه تاریخچه و علل به وجود آمدن آن با استناد به گفته محققان واندیشمندان حوزه هنر و معماری پرداخته شده است، سپس با هدف تبیین تاثیر اقلیم و فرهنگ در معماری بومی و نقش آن در نظام آموزشی به بررسی مولفههای واکنشزا در شکلگیری معماری بومی 1 - عوامل محیطی 2 - مصالح ساختمانی 3 - اقتصاد 4 - فرهنگ 5 - بستر و جایگاه این مولفهها در سیستم آموزشی پرداخته شده است. این مقاله که از نوع مقالات مطالعاتی و ترویجی است، در پی جست و جوی راهی است برای شناخت و اتخاذ رویکرد مناسب در خصوص معماری بومی، و مسئله آن در محتوای برنامههای آموزشی که هم اکنون در کشور ما به اجرا گذاشته شده است. بدین منظور این مقاله شامل دو بخش است، بخش اول شناخت معماری بومی و ویژگیهای خاص آن، بخش دوم در جستجوی جایگاه و ارائه راهکار مناسب جهت استفاده از معماری بومی در رویکرد آموزشی است. در نتیجه با تقسیم سر فصل ها به سه دسته دروس طراحی معماری و دروس وابسته و دروس فنی به بررسی موضوع معماری بومی در این سه حیطه پرداخته شد. با توجه به این بررسی نیاز به اصلاح سر فصل آموزشی با دو روش شد: ابتدا اصلاح سرفصل درس مورد نظر و جهت دار کردن آن به سمت رویکرد بومی و دوم اتخاذ وتعیین دروس جدید.

کلیدواژه ها

معماری بومی، فرهنگ، اقلیم، نظام آموزشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.