راهکارهای کاهش مصرف انرژی درساختمان درراستای تحقق اهداف معماری پایدار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: HIAP01_494
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام کربلائی حسنی

کارشناسی ارشدمهندسی معماری دانشگاه تهران

چکیده

انرژی منشاء اساسی زندگی انسان هاست. بهره گیری از انرژی های مختلف، از مهم ترین گام هایی است که انسان در طول تاریخ، درجهت پیشرفت جوامع برداشته است. با وقوع انقلاب صنعتی، کشورهای در حال توسعه هر چه بیشتر به سمت استفاده از سوخت های فسیلی در جهت نیل به سیطره صنعتی در جهان روی آوردند، و این امر جهان کنونی را با خطر متلاشی شدن تمدن بشری در اثر کمبود انرژی ناشی از پایان سوخت های فسیلی، کثرت آلودگی محیط زیست و از دست رفتن توازن سازگاری طبیعی انسان با اقلیم و محیط زیست رو به رو نمود. با توجه به روند رشد تکنولوژی و مطرح شدن مبحث معماری پایدار و کاهش مستمر ذخیره انرژی های تجدید ناپذیر، همچنین وجود منابع انرژی های پایدار(خورشید، آب، باد و ...)، معماران می توانند با طراحی مناسب و هماهنگ با اقلیم و با استفاده از الگوهای معماری پایدار، گامی موثر در جهت کاهش مصرف انرژی بردارند و نیز با توجه به فناوری و علوم جدید، فضایی متناسب با محیط زیست به وجود آورند. در این مقاله ابتدا منابع انرژی و سپس انرژی های نو و تجدید پذیر بیان شده است. در ادامه، اصول و مبانی معماری پایدار ارائه شده است. در نهایت راهکارهای کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها، نظیر بام ها و دیوارهای سبز، سامانه های خورشیدی، نماهای دو پوسته، آتریوم ها، مصالح و دیوار ترومب مورد بررسی قرار گرفته اند. در نهایت می توان گفت، با راهکارهای کاهش مصرف انرژی ارائه شده در مقاله و تعامل آن ها با معماری پایدار و هماهنگ سازی معماری با اقلیم، می توان باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش آلودگی های زیست محیطی شد. روش انجام این پژوهش به صورت کیفی می باشد، و منابع مورد مطالعه به صورت کتابخانه ای و اینترنتی مورد بررسی قرار گرفته اند

کلیدواژه ها

منابع انرژی ، انرژیهای تجدیدپذیر، معماری پایدار، راهکارهای کاهش مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.