ارائه الگویی جهت برنامه ریزی و ارزیابی ساختمان های سبز در کشور

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: HIAP01_487
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1025
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آیریا نوروزی لرکی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه تهران، پردیس بین المللی کیش، کیش، ایران

آرش ضیاء

دانشجوی دکتری معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

محمد مشاری

عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

دستیابی به معماری پایدار و دوستدار محیط زیست، از اهداف عمده ای است که بشر امروز جهت بهبود شرایط زیستی، به عنوان الگوی ضروری درتمام فعالیت های حرفه ای ساختمانی، مطرح کرده است. به همین علت، پیشروی به سوی یک معماری سبزتر، یکی از نیازهای اصلی معماری معاصر، می باشد. در این راستا، توسط کشورهای بسیاری در جهان، سیستم های بین المللی برنامه ریزی و ارزیابی ساختمان های سبز، نظیر سیستم های LEED و BREEAM و CASBEE و Green Star و ... ، جهت بررسی و ارتقاء کیفی این ساختمان ها، از نظر میزان توجه آن ها به طبیعت، محیط و جنبه های دیگر، ایجاد شده اند. امروزه بکارگیری این سیستم ها بسیار فراگیر شده، چنانکه چندی از کشورهای همسایه ایران، همچون امارات و هند، سیستم هایی را برای ارزیابی ساختمان های سبز تعریف کرده اند. اما کشور ایران فاقد چنین سیستم ارزشمندی است و تلاش چندانی نیز در این راستا صورت نگرفته است. هرچند این سیستم ها همگی دارای یک هدف مشترک هستند، لیکن تا حدود زیادی در معیارها، نحوه ارزش گذاری و ... ، بایکدیگر متفاوتند. لذا پژوهش حاضر برآن است تا ضمن معرفی اجمالی هریک از این سیستم ها، با توجه به شرایط معماری ایران، به الگویی جامع جهت برنامه ریزی و ارزیابی ساختمان های سبز در کشور، دست یابد

کلیدواژه ها

معماری دوستدار محیط زیست، ساختمان سبز، سیستم ارزیابی پایداری ساختمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.