تلفیق هنر و طبیعت در جهت توسعه دیوارنگاری و نمادهای شهری با بهرهگیری از ویژگیهای طبیعی گیاهان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: HIAP01_486
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1284
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسینعلی رحیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفت،

الهه شمس نجف آبادی

کارشناسی ارشد نقاشی، دانشگاه هنر اصفهان،

چکیده

فضای سبز شهری بر اکولوژی شهری بهویژه اقلیم، هوا، خاک، آبهای زیرزمینی و جامعهحیوانی تاثیر میگذارد. مهمترین اثر فضای سبز در شهرها، کارکردهای زیست محیطی آنهاست که شهرها را بهعنوان محیط زیست جامعه انسانی معنیدار کرده است و با آثار سوء گسترش صنعت و کاربرد نادرست تکنولوژی مقابله نموده، و سبب افزایش کیفیت زیستی شهرها می شوند. امروزه جامعهشناسان، روانشناسان و پزشکان بر این باورند که فضای سبز افزون بر تامین بهداشت جو و محیط مکانهای مسکونی، نقش مثبتی در سلامتی شهروندان به عهده دارد. دیوارنگاری گیاهی تلفیقی است از هنر دیوارنگاری و طراحی فضای سبز است که با استفاده از گیاهان به عنوان مواد و مصالح اثر ایجاد میشود. شناخت گونههای گیاهی که میتوانند در طراحی فضای سبز و دیوارنگاری گیاهی به کار آیند، با توجه به کمبود آب و کیفیت نامساعد خاک در اکثر نقاط کشور و استفاده از گونههای بومی به صورت ضرورتی اجتناب ناپذیر در می آید. تحقیق حاضر یک تحقیق کاربردی است که سعی شده است در آن با تلفیق هنر و طبیعت روش های عملی برای توسعه ی دیوارنگاری گیاهی را ارائه نماید. مبنای این تحقیق ویژگی های طبیعی گیاهان است که در تقابل با متد ها و سبک های مختلف هنر دیوارنگاریگیاهی قرار گرفته و ظرفیت ها و محدودیتهای گیاهان مورد استفاده را تبیین میکند. ماهیت این پژوهش کیفی بوده و روش تحقیق توصیفی است

کلیدواژه ها

طراحی شهری، زیبا سازی شهر ، معماری منظر ، دیوارنگاری گیاهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.