نقشBIM درتغییر وتحول فرایند طراحی و ساخت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: HIAP01_454
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 831
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کوچکی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه تربیت مدرس

مهسا سلطانی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه تهران

محمدجواد مهدوی نژاد

دانشیاردانشکده هنرومعماری دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

بسیاری از طرح های معماری عصر جدید به طریقى زاده ی کامپیوترها هستند. بیشتر ساختمان های امروزی روند طراحى و ساخت وساز پیچیده ای دارند و اطلاعات طرح با جزئیات بیشتری تبادل مى شود.. مدل سازی اطلاعات ساختمان(Building Information Modeling) یک فناوری جدید کامپیوتری در داده پردازی اطلاعات ساختمانى است که در آینده ای نزدیک به عنوان منبع بى همتایى برای تهیه داده های یکپارچه و قابل تعمیم به سایر بخش ها به کار خواهد رفت. شاخصى که موجب تسهیل فرآیندهای موجود در طول عمر مفید ساختمان خواهد شد BIM نمایش. سه بعدی دیجیتال از ویژگى های فیزیکى و عملکردی یک ساختمان است که با ارتباط هوشمند بین اجزاء مختلف طراحى، امکان بررسى سناریوهای مختلف طراحى را برای تمام گروه ها به صورت مجازی مى دهد. بنابراین متعلق به تمام کسانى است که در صنعت ساختمان فعالیت مى کنند. مطالعات صورت گرفته در این زمینه نشان مى دهد BIM نه تنها در مدل سازی هندسى عملکرد ساختمان بلکه تا حد زیادی در بخش فرآیند. طراحى و ساخت تاثیرگذار است. دو دیدگاه متمایز در تئوری های طراحى قابل مشاهده است. اولین رویکرد سیستماتیک و دوم طراحى خلاق است. در رویکرد سیستماتیک روندهای مرحله به مرحله قابل مشاهده است که هدف طراحى را مشخص مى کند، از طرفى دیگر کسانى هستند که نگرشى خلاقانه به طراحى دارند که نم ىتوان برای آن روند قاعده مندی تعریف نمود. تحقیق مورد نظر به صورت جزئى به اهمیت این مسئله یعنى نقش BIM در روند طراحى و پیشبرد شاخصه های طرح و ساخت پروژه مى پردازد. اینکه چگونه روند جدیدی را در زمینه فرایند طراحى و ساخت اعمال مى کند؟

کلیدواژه ها

مدل سازی اطلاعات ساختمان BIM، داده پردازی ، فرایندطراحی ، فرایندساخت ، روشهای نوین طراحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.