راهبردهایی برای افزایش تعامل مجموعه ی اقامتی اکوتوریسم با طبیعت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: HIAP01_205
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 574
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز منوری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات گیلان

عباس ترکاشوند

استادیار، دانشگاه گیلان

چکیده

فضاهایی که برای اقامت گردشگران طبیعت اکوتوریسم طراحی می شوند؛ بهتر است با محیط طبیعی در تعامل باشند. این در حالی است که اکنون، معماری چنین فضاهایی در کشور ما، عمدتاً سازگاری مطلوبی با طبیعت نداشته و نیاز گردشگران به ارتباط با محیط طبیعی را تأمین نمی کنند. درصورتی که هدف اصلی گردشگری طبیعت، تعامل با محیط طبیعی و تکریم آن است. بنابراین، ارائه راهبردهایی برای تأمین ارتباط، سازگاری و تعامل مطلوب میان معماری و بهره برداران آن با طبیعت، در طراحی فضاهایی که به منظور اقامت گردشگران طبیعت شکل می گیرند؛ ضرورت می یابد. برای برقراری تعامل مطلوب میان معماری و محیط طبیعی، می توان رویکردها و راهبردهای گوناگونی را به کار برد؛ از جمله ایجاد فرم هماهنگ با بستر طراحی، استفاده از فناوریها و مصالح بوم آورد، استفاده از انرژی های پاک و تجدیدپذیرو نظایر آن. براین اساس، به نظر می رسد بتوان با استفاده از برخی راهبردهای فوق، راهکارهایی برای طراحی یک مجموعه اقامتی اکوتوریسم ارائه داد؛ به نحوی که بتواند سازگاری معماری با محیط طبیعی پیرامون خود را ارتقاء دهد. بنابراین پژوهش حاضر در نظر دارد مجموعه ی از این راهکارها را برای افزایش سازگاری معماری با طبیعت ارائه دهد؛ به طوری که در کنار تعامل با طبیعت و صیانت از آن، شرایط زیست محیطی مطلوب، فراهم آید. پژوهش حاضر یک تحقیق نظری و کیفی است و مبتنی بر مطالعات اسنادی و برخی مشاهدات تکمیلی میدانی می باشد

کلیدواژه ها

اکوتوریسم ، طبیعت ، حفاظت از محیط زیست ، بهینه سازی مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.