پایداری اجتماعی و معماری خانه ی سالمندان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: HIAP01_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده دهبان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحدنطنز

محمد رحمانی قصبه

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهدیشهر سمنان

چکیده

جامعه به عنوان بستر زندگی اجتماعی افراد اهمیت زیادی دارد. در گذشته چهارچوب خانواده ساختار مشخص تری داشته است، اما در حال حاضر میتوان تغییر نسلها را به همراه تغییر در همه فاکتورهای زندگی دید و آن را لمس کرد. صنعتی شدن جوامع به پیروی ازآن ماشینی شدن زندگیها، گسستن خانوادههای گسترده وتبدیل آن به خانواده های منفرد، پیشرفت علم و دسترسی به م باحث جدید و کنار زدن م باحث با ارزش گذشته و... مشکلاتی را بوجود می آورند. در گذشته این تغییرات در دراز مدت اتفاق می افتاد و در نتیجه پذیرش آن ساده تر بود و همگام با این تغییرات، راهحلهای جدیدی هم پیدا می شد و در نتیجه جامعه و ساختارآن خیلی دچار بحران نمی شدند. ولی در زمان حال و با پیشرفت سریع تکنولوژی این تغییرات به سرعت اتفاق می افتد و هماهنگ شدن با این تغییرات از گذشته دشوار تر شده است. پرداختن به مسائل سالمندان با توجه به صنعتی شدن جوامع و تبعات اقتصادی- فرهنگی و اخلاقی آن، بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین با توجه به این که شمار سالمندان در کشور ما در حال افزایش است، باید امکانات بسیاری برای این افراد فراهم آید تا درحد امکان به نیازهای روانی، اجتماعی و جسمانی آنها پاسخ داده شود. بدین منظورایجاد فضایی آرام و بدون تنش می تواند آرامش بخش روح و روان سالمندان باشد. روش تحقیق بکار گرفته در این نوشتار مبتنی بر مطالعات کتابخانه ایست و رویکردی توصیفی دارد. طراحی خانه سالمندان با استفاده از اصول اقلیمی و معماری پایدار علاوه بر نظ مبخشی به این فضا نیازهای سالمندان را بیشتر برآورده می سازد، لذا توجه به تعریف فضا درخانه سالمندان جهت آموزش نگهداری به افراد عادی جامعه، رعایت استانداردها در راستای نگهداری بهتر سالمندان در فرهنگ ایرانی اسلامی با رویکرد پایداری اجتماعی، از نتایج پژوهش حاضر، خواهد بود

کلیدواژه ها

معماری پایداری اجتماعی ، بهداشت و سلامت سالمند، فضای مناسب سالمندان ، نیازهای اجتماع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.