ادراک و شناخت فضای شخصی از دریچه حواس پنجگانه- بینایی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: HIAP01_084
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 9326
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر – دانشکده هنر و معماری - دانشگاه تربیت مدرس
دانشیار گروه معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
انسان برای درک، تعامل مناسب و رفع نیازهای خود نیازمند ارتباط با محیط اطرف خود میباشد، از این رو میباید نسبت به محیط شناخت و درک مناسبی داشته تا بتواند بازخوردهای رفتاری مناسبی داشته و در مقابل از محیط نیز دریافت نماید. این شناخت و ادراک از محیط، به صورت کلی توسط حواس پنجگانه دریافت و در درون انسان مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد . از سویی دیگر، نیاز انسان به حفظ حریم خصوصی افراد امری بدیهی است که از آن به عنوان محدوده فضای شخصی یاد میشود. در واقع حریم فضای شخصی با توجه به پیش زمینه های ذهنی افراد مشخص میگردد. این محدوده با توجه به ادراکات و شناختی که از محیط دریافت میشود، شکل میگیرد. پس در نهایت این حواس پنجگانه ماست که به ما اطلاعات کافی جهت تعرض به فضای شخصی و یا غیر آن را میدهد . در این پژوهش ما با هدف یافتن میزان اهمیت و تاثیر گذاری حواس پنجگانه در تشخیص مرزهای فضای شخصی پرداخته و با ذکر مثال هایی از واقعیت های موجود، به بررسی و آنالیز این مفاهیم میپردازیم. در ابتدا با بررسی تعاریف روانشناسانه در محدوده فضای شخصی و شناخت صحیح از آن، به صورت موردی به تک تک حواس پرداخته و با بهره گیری از روش تحقیق تجربی و شبه تجری ، به بررسی وقایع پرداخته و ضمن بررسی استثنائات و موارد خاص، به میزان کارآمدی شاخص ها و ضوابط حاکم بر این حوزه میپردازیم. در انتها نیز با استفاده از روش مطالعه تطبیقی به اهمیت شناخت و کاربرد حواس پنجگانه در شکل گیری محدوده فضای شخصی میپردازیم. در این تحقیق، مشخص میگردد، دخالت مفاهیمی چون فرهنگ بومی، اقلیم، جنسیت، محیط اطراف و ... که از طریق حواس قابل دریافت میباشند، بسیار حائز اهمیت میباشد.کلیدواژه ها
فضای شخصی، حواس پنجگانه، ادراک محیط، فرهنگ بومیمقالات مرتبط جدید
- مطالعه عددی تاثیر شکل شکاف با هندسه جدید در میراگرهای شکافدار بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون
- انتخاب مکان بهینه احداث لندفیل شهری با لحاظ معیارهای ژئوتکنیک زیست محیطی در شهر کرمانشاه
- تبیین مولفه های موثر بر افزایش عمر تماشا
- تدوین استراتژیهای موردنیاز برای مدیریت بازاریابی موثر در ای ران مطالعه موردی شرکت کوچک خدمات فنی و مهندسی ساختمانی
- تبیین سازوکار اثرگذاری فضاهای مفصلی بر کیفیت زندگی در مجتمع های مسکونی براساس نظریه ادراک-رفتار برنامه ریزی شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.