نور طبیعى، درک اهمیت و چگونگى استفاده از آن براى رسیدن به معمارى و محیط زیست پایدار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی افق های جدید در معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: HIAP01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 547
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد آیت

دانشجوی کارشناسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد

ریحانه غیوری

دانشجوی کارشناسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد

چکیده

امروزه نگرانى بشر در مورد تأثیرات مخاطره آمیزى بر کره زمین است که خود نقش اصلى را در بروز آن ایفا کرده و آن گرمایش جهانى وافزایش گازهاى گلخانه ایى است. از نتایج این تأثیرات آلودگى هوا، بالا آمدن سطح آب ها و بطور کلى تغییرات آب و هوایى است. همه این عوامل در نتیجه استفاده بى رویه از سوخت هاى فسیلى و منابع تجدید ناپذیر است. ازین رو انسان به سمت استفاده از انرژى هاى تجدید پذیر و پاک رفته است. خورشید به عنوان منبع پاک و تمام ناشدنى انرژى و سرچشمه زندگى و نور، همیشه براى انسان شناخته شده بوده است. نور طبیعى شاخصه اصلى خورشید است که تمدن بشر تاریخى از تلاش وى براى تحت سلطه گرفتن و کنترل آن است. با این حال نور طبیعى از هنگام وجود منابع ارزان و فراوان الکتریسیته، کم اهمیت شده و استفاده از نور مصنوعى برترى پیدا کرده است. از این رو در این متن ابتدا مختصر به بررسى کلى تأثیرات جهانى از جمله گرمایش و نشر گازهاى گلخانه ایى پرداخته شده تا اهمیت آن بیشتر مد نظر قرار بگیرد و سپس از مقایسه آمار و اطلاعات بهره گرفته شده تا درک درستى از میزان مصرف انرژى در نور پردازى مصنوعى و میزان ذخیره انرژى در نور پردازى طبیعى ارائه گردد و نیز از مطالعه کتابخانه ایى براى شناخت هرچه بهتر پتانسیل هاى نور طبیعى در شرایط مختلف جوى و راه هاى گوناگون بهره گیرى از آن استفاده شده است. حاصل سخن اینکه طراحى که توسط معمار و با شناخت کامل پتانسیل هاىنور طبیعى و نیز با در نظر گرفتن شرایط اقلیمى و محیط زیستى صورت گرفته باشد، سهم به سزایى در کاهش مصرف انرژى داشته و پاسخى هر چند کوچک به نگرانى جهانى در مورد این کره خاکى است.

کلیدواژه ها

نور طبیعی، گرمایش جهانی ، کاهش مصرف انرژی ، طراحی پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.