تحلیل عوامل مؤثر بر توسعه روحیه کارآفرینی در بین دانشجویان ترویج و توسعه دانشگاه تربیت مدرس شهید رجایی و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی کارآفرینی و مدیریت کسب و کارهای دانش بنیان
  • کد COI اختصاصی: KNOWLEDGEBASE02_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 798
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانا همتی وینه

کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل مؤثر بر روحیه کارآفرینی در بین دانشجویان رشته ترویج و توسعه در دانشگاه تربیت مدرس شهید رجایی و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بود. جامعه آماری تحقیق، شامل کلیه دانشجویان ترویج و توسعه در سال تحصیلی 90-91به تعداد 572 نفر بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ، 80 نفر تعیین گردید. ابزار اصلی جمع آوری داده ها پرسشنامه بود. اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان داد که 17.7 درصد از دانشجویان پردیس کشاورزی و منابع طبیعی و 57.9 درصد دانشجویان تربیت مدرس شهید رجایی دارای سابقه خود اشتغالی بودند.از نظر دانشجویان انگیزه، آینده نگر بودن و نیاز به پیشرفت، دارای بیشترین تأثیر و کنترل درونی، انتقادپذیری و داشتن نگرش سیستمی کمترین تاثیر را بر روحیه کارآفرینی پاسخگویان داشت. همچنین از میان متغیرهای آموزشی و دانشگاهی تأثیرگذار بر روحیه کارآفرینی دانشجویان، به ترتیب هدفمند بودن تحصیل، دسترسی مطلوب به کامپیوتر و اینترنت و اساتید مجرب و کارآمد در دانشگاه دارای بیشترین تأثیر و مدرک گرایی،کارآموزی دانشجویان در محیطهای اجرایی و تحصیل در دانشگاه دارای کمترین تأثیر در ایجاد روحیه کارآفرینی دانشجویان بودند. یافته ها رابطه مثبت و معنی داری را بین میزان تحصیلات و سن با روحیه کارآفرینی دانشجویان در سطح 95 درصد نشان داد. همچنین یافته ها، رابطه مثبت و معنی داری بین عوامل آموزشی و دانشگاهی، میل به موفقیت، نوآور بودن، ریسک پذیری و تحمل ابهام، منبع کنترل و خانواده با روحیه کارآفرینی در سطح 99 درصد نشان داد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون چندگانه بیانگر این است که 79.7 درصد از واریانس متغیر وابسته روحیه کارآفرینی توسط متغیرهای مستقل عوامل آموزشی و دانشگاهی، میل به موفقیت، نوآور بودن، ریسک پذیری و تحمل ابهام، منبع کنترل و خانواده تبیین گردید.

کلیدواژه ها

ترویج و توسعه، روحیه کارآفرینی، عوامل روانشناختی، عوامل آموزشی و دانشگاهی، ریسک پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.