نقش ارزشی مفاهمه در مدیریت راهبردی ارتباط صنعت و دانشگاه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی کارآفرینی و مدیریت کسب و کارهای دانش بنیان
  • کد COI اختصاصی: KNOWLEDGEBASE02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر رضا نریمانی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتیدانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی

مهرداد صباغی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتیدانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

امروزه رابطه صنعت و دانشگاه با گسترش عواملی از جمله جهانی سازی، رشد روز افزون رقابت در سطح بین المللی و تغییرات سریع فناوری، بهسوی توسعه سریع بازار دانش، تغییر کرده است و دولتها باید سعی کنند تا بمنظور افزایش نوآوری، کارایی و ایجاد ثروت، بصورتی فعال با دانشگاهها و صنعت همکاری و تعامل داشته باشند. اینگونه همکاریها میتواند مزایایی نظیر پیشرفت فناوری، کاهش هزینه، دانش بیشتر را به همراه داشته باشد. این امر برای دانشگاهها نیز میتواند مزایای زیادی داشته باشد که از جمله آنها می توان به منابع مالی مکتسبه ناشی از اجرای طرحهای تحقیقاتی اشاره کرد. در واقع چنانچه همکاری و ارتباط میان دانشگاهها و سازمانها بدرستی و بگونهای اثربخش مدیریت شوند منافع حاصله نیز حداکثر خواهند بود. عوامل مختلفی بر تعاملات و همکاریهای میان دانشگاه و صنعت تأثیر دارند. زمانیاین رابطه ممکن و اثربخش خواهد بود که به زبانی مشترک با هم ارتباط برقرار کنند.دانشگاهها عمدتاً با زبان گسترش مرزهای دانش و صنایع با زبان هزینه و منفعت سخن مىگویند. این عدم هم زبانی امکان تعامل و همکاری موثر آنها با یکدیگر را کاهش میدهد. و از طرفی دیگر در این مقاله با استفاده از پنجره جوهری و کاربرد آن در ارتباطات -بین سازمانی میتوان با افزایش ناحیه آشکار، میزان آگاهی دانشگاه و صنعت را از یکدیگر افزایش داد. در واقع در تعامل باهم سازنده تر و اثربخش تر ظاهر میشوند. در این فرایند اگر فقط یک طرف اقدام به خودگشودگی نماید و دیگری آن را انجام ندهد ارتباط برقرار نمیشود. بنابراین یکی از اقداماتی که دانشگاهها و صنایع می بایست در راستای ارتباط صنعت و دانشگاه انجام دهند جلب اعتماد طرفین با خودگشودگی و مفاهمه است.

کلیدواژه ها

ارتباط صنعت و دانشگاه، مراکز تحقیقی، خودگشودگی، مفاهمه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.