انتخاب سبد پروژه مبتنی بر تکنیک VIKOR فازی: مطالعه موردی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی مصالح ساختمان و فناوری های نوین در صنعت ساختمان
- کد COI اختصاصی: MTMAYBOD02_062
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1090
نویسندگان
کارشناس ارشد مدیریت ساخت و پروژه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات یزد، یزد، ایران
استادیار گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، ایران
چکیده
پروژه ها شریان حیاتی بسیاری از شرکت های امروزی هستند و سال ها مفهوم مدیریت پروژه مورد بررسی و کاربرد پژوهشگران و متخصصان بوده است. بررسی استانداردهای مختلف در رابطه با مدیریت سبد پروژه های سازمان نشان می دهد که مرحله ارزیابی، انتخاب و الویت بندی پروژه ها جهت تشکیل سبد پروژه اساسی و با اهمیت بوده و از مهمترین فعالیت های مدیریت سبد پروژه به شمار می رود. وجود عوامل مختلف و تأثیر گذار از یک سو و تعداد گزینه ها از سویی دیگر باعث شده است که روند انتخاب پروژه در سال های اخیر بسیار سیستماتیک تر و منظم تر پیگیری شود. در این پژوهش به انتخاب و اولویت بندی پروژه ها در سبد پروژه با روش تصمیم گیری چند معیاره VIKOR در شرایط فازی پرداخته شده است. برای این کار ابتدا، فهرست جامعی از معیارهای تأثیر گذار در فرایند ارزیابی سبد پروژه با استفاده از ادبیات موضوع استخراج شد. سپس مهمترین این معیارها با استفاده از نظرات خبرگان و تجزیه و تحلیل آماری انتخاب و نهایی شد. سپس وزن هر کدام از معیارها محاسبه شده و تمامی گزینه ها با یکدیگر براساس سهم شان در رسیدن به هدف مورد نظر مقایسه گردید و در نهایت تابع هدف هر کدام از گزینه ها محاسبه شد. این امر نیز از طریق طراحی پرسشنامه و گردآوری نظرات خبرگان انجام شده است. بدلیل وجود عدم قطعیت های موجود در داده ها از مفاهیم فازی برای مدلسازی عدم قطعیت داده ها بهره گرفته شد. در انتها از روش VIKOR فازی برای انتخاب سد پروژه در یک مورد واقعی استفاده شده است.کلیدواژه ها
سبد پروژه، مدیریت سبد پروژه، انتخاب پروژه VIKOR فازیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تاثیر شدت صدای موسیقی بر هیجان رانندگان با استفاده از سنسور GSR در دستگاه شبیه ساز رانندگی : تحلیل ANOVA
- تاثیر ستون دوخت در رفتار لرزه ای قابهای مهاربندی واگرا با استفاده تحلیل غیرخطی دینامیکی تاریخچه زمانی
- مروری بر مطالعات انجام شده در مورد جزئیات طراحی تیر پیوند در سیستم قاب مهاربندی واگرا
- بهینه سازی ساختمانهای مسکونی متناسب با اقلیم گرم و خشک (نمونه موردی : شهر شیراز)
- تاثیر پنجره در کنترل انرژی و اتلاف انرژی در ساختمانهای مسکونی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.