بررسی تاثیر بکارگیری تکنولوژی های پیش ساخته بعد از حادثه در زمان، هزینه، کیفیت (مطالعه موردی: شهرستان شیراز)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مصالح ساختمان و فناوری های نوین در صنعت ساختمان
  • کد COI اختصاصی: MTMAYBOD02_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 742
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه مظفری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران(مهندسی و مدیریت ساخت)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

احمدعلی فلاح

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران(مهندسی و مدیریت ساخت)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

سیدفرزین فائزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران(مهندسی و مدیریت ساخت)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

چکیده

تخریب وسیع خانه ها بعد از حوادث باعث آوارگی و بی خانمانی بخش عظیمی از مردم حادثه دیده در ایران گردیدهاست که این حجم عظیم آوارگان و بی خانمان ها نیز اثر مضاعفی در مسائل و مشکلات مدیریت بحران بعد از زلزلهبه ویژه اسکان موقت، بازسازی و اسکان دائم خواهد گذارد. درحالیکه سیستم های رایج ساخت ساز مستلزم زمانطولانی برای اجرا، عمر مفید کم، هزینه های قابل توجه اجرا و به عبارت ساده تر بهینه نمی باشند و با توجه به نیازگسترده به مسکن بعد از حوادث، استفاده از سیستم های نوین ساختمان سازی به منظور تسریع در امر فوق ضروریمی باشد. هدف پژوهش حاضر در این مقاله به تحلیل و بررسی تأثیر به کارگیری سازه های پیش ساخته بعد از حادثهدر زمان، هزینه و کیفیت( مطالعه موردی شهرستان شیراز )پرداخته می شود. در این مقاله در ابتدا به معرفی، مرورو بررسی کاربردهای تکنولوژی های پیش ساخته و صنعتی پرداخته، سپس برای جمع آوری داده ها از مصاحبه بامسئولین ذیربط و پرسشنامه استفاده شده است. پس از تهیه پرسش نامه، داده های به دست آمده با استفاده از آنالیزاسپیرمن موردبررسی قرارگرفته است و نقش عوامل مؤثر کارفرما، پیمانکار، تجهیزات بر روی زمان و هزینه وکیفیت سنجیده شده است. نتایج نشان می دهد سرعت احداث سازه های پیش ساخته نسبت به نمونه های درجابالاتر است، احداث بناهای دائمی پیش ساخته ازنظر اقتصادی، با رعایت بعضی موارد، بهتر از نمونه های درجا وهمچنین تکنولوژیهای پیش ساخته و صنعتی سازی ساختمان باعث افزایش کیفیت و ایمنی در سازه می شود.

کلیدواژه ها

سیستم های نوین، سازه های پیش ساخته، حادثه، آنالیز اسپیرمن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.