بررسی اثر علف کش های باریکبرگ کشو دو منظوره همراه با سیلیس بر مهار علف هرز یولاف وحشی در گندم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کاربرد علوم و فناوری های نوین در کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: MYBOOD02_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس سادات رسولی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه آزاد اقلید

حمیدرضا میری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان

علی رضا باقری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید

چکیده

به منظور ارزیابی سطوح مختلف سیلیس به همراه کاربرد علف کش های انتخابی گندم بر کنترل علف هرز یولافوحشی، عملکرد و اجزای عملکرد گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی در سهتکرار در شهرستان اقلید در سال زراعی 1393 انجام گرفت. فاکتور اول شامل هفت تیمار( کاربرد علف کشهای تاپیک (0/8 لیتر در هکتار)، پوماسوپر (1 لیتر در هکتار)، (آتلانتیس (1/5 لیتر در هکتار)، (آپیروس 26/6 گرم در هکتار)، سافیکس ( 3 لیتر در هکتار)، شاهد با علف هرز و شاهد بدون علف هرز و فاکتور دوم دو سطح سیلیس(کاربرد و عدم کاربرد) بود. نتایج نشان داد که وزن خشک یولاف وحشی در شرایط کاربرد سیلیس نسبت به عدم کاربرد سیلیس 20 % افزایش و اختلاف معنی داری داشت. بیشترین وزن خشک یولاف وحشی مربوط به دو علف کشتاپیک ((285g/m(2) و پوماسوپر ((274/66g/m(2) بود که در کنترل علف هرز یولاف وحشی موفق نبودند. علف کش آتلانتیس ((47g/m(2) و سافیکس ((45/5g/m(2) دارای بیشترین کنترل بودند. نتایج عملکرد و اجزای عملکرد دانه نیز نشان داد که کاربرد سیلیس در تیمارهای شاهد با علف هرز، تاپیک و پوماسوپر منجر به کاهش صفات طول سنبله، تعداد سنبله در متر مربع، تعداد دانه در سنبله، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک گردید. در مورد دو علف کش آتلانتیس و آپیروس در شرایط عدم کاربرد سیلیسکاهشعملکرد و اجزای عملکرد مشاهده گردید. در تیمارهای کاربرد سیلیس در دو علف کش آتلاتتیس و آپیروس عملکرد دانه به طور چشمگیری افزایش پیدا کرد. در واقع نتایجنشان داد که سیلیس منجر به کاهش اثر گیاه سوزی دو علف کش آتلانتیس و آپیروس در شرایط آب و هوایی اقلید گردید.

کلیدواژه ها

یولاف وحشی، وزن خشک، عملکرد دانه، آتلانتیس، آپیروس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.