نقش دور کنندگی حشره کش گیاهی تنداکسیر بر روی Herbst (Coleoptera: Tenebrionidae)Tribolium castaneum به دو روش آزمایشگاهی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین همایش ملی کاربرد علوم و فناوری های نوین در کشاورزی،منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: MYBOOD02_046
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 593
نویسندگان
عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان ،رفسنجان، ایران
چکیده
با توجه به اهمیت اقتصادی آفات انباری و مضرات حشره کش های شیمیایی و مقاوم شدن حشرات نسبت به حشره کش هایمتداول شیمیایی، یافتن روش های مناسب، ایمن، اقتصادی و بادوام جهت کنترل و کاهش خسارت این آفات ضروری به نظر می رسد. لذا در این تحقیق، اثر دور کنندگی حشره کش گیاهی تنداکسیر (عصاره فلفل) روی حشرات کامل (Tribolium castaneum Herbst (Coleoptera: Tenebrionidae ارزیابی شد. برای این منظور اثر دور کنندگی تنداکسیر در غلظت های 1، 5، 10، 15 و 20 درصد با استفاده از دو تکنیک پتری دیش و لیوان های منفذدار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در روش پتری دیش بیشترین و کمترین میزان دورکنندگی تنداکسیر به ترتیب 96 و 44 درصد و مربوط به غلظت 20 (12 و 24 ساعت بعد از تیمار) و 1 درصد ( 96 ساعت بعد از تیمار) می باشد. همچنین بیشترین و کمترین میزان دورکنندگی تنداکسیر در روش لیوان های منفذدار به ترتیب 88 (12 و 24 ساعت بعد از تیمار) و 40 درصد ( 96 ساعت بعد از تیمار) ثبت گردید که به ترتیب مربوط به بالاترین و پایین ترین غلظت به کار رفته بود. لذا با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق و سازگار بودنترکیب مذکور با محیط زیست و قیمت مناسب می توان آن ها را برای کنترل شپشه آرد در قالب مدیریت تلفیقی در انبار به کار برد.کلیدواژه ها
شپشه آرد، تنداکسیر، دورکنندگی، فلفلمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.