آزادی بیان در رسانه و حدود آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی وکالت،اخلاق،فقه و حقوق
  • کد COI اختصاصی: MAYBODLAW01_315
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 19800
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رشادی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد

چکیده

حق برخورداری از آزادی بیان، بنیادی ترین حق رسانه هاست. در واقع اهمیت و جایگاه آزادی بیان در یک نظام حقوقی ومفهومی که از این آزادی برداشت می شود آثار بسیار مهمی بر وضع، اجرا و تفسیر قوانین و مقررات رسانه ای و به دیگرسخن بر وضعیت حقوقی رسانه ها و مسائل ارتباط جمعی دارد.این مقاله از سه فصل تشکیل گردیده، که موضوع فصل اول آزادی بیان در رسانه، موضوع فصل دوم حدود آن و در فصلسوم نتیجه احصاء و پیشنهادات ارائه گردید. در این مقاله مطالب بر اساس شیوه تحلیلی تجزیه و تحلیل شده. نتایج حاصله ازاین تحقیق نشان می دهد که آزادی بیان در رسانه به تامین سلامت مادی و معنوی جامعه با رعایت حدود همچون حمایت ازامنیت ملی، اسرار دولتی، حریم خصوصی، مالکیت های فکری، آبرو و اعتبار اشخاص، منصفانه بودن دادرسی ها، حمایت ازمخاطبان در برابر تبلیغات گمراه کننده، حقوق و نظم عمومی کمک می کند و حذف آن باعث قضاوت های غیرعقلایی وجانشین شدن زور به جای عقل و منطق، عدم انطباق جامعه با اوضاع و احوال جدید و تحول گرایانه، پنهان سازی مشکلاتواقعی و در نهایت عدم توجه به موضوعات حیاتی در جامعه خواهد شد.

کلیدواژه ها

آزادی بیان، آزادی مطبوعات، حقوق رسانه، حقوق اساسی، آزادی اندیشه و عقیده و نظر، حدود رسانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.