بیمه اتکایی اختیاری وکارکردهای آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی وکالت،اخلاق،فقه و حقوق
  • کد COI اختصاصی: MAYBODLAW01_297
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف اکبری

دانشجوی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد میبد

چکیده

بیمه اتکایی عبارت است اینکه شرکت بیمه گر بعد ازانعقاد عقد بیمه، این بیمه نامه ها را نزد شرکت بیمه بزرگتری بیمه می کنند که بهشرکت بیمه گر اولیه، بیمه گر واگذارنده و به شرکت بیمه دوم ، بیمه گر اتکایی گویند. بیمه اتکایی یا بصورت اجباری است یا اختیاری.واژه اختیاری بیان کننده این مطلب است که نه شرکت بیمه واگذارنده موظف به واگذاری است و نه شرکت بیمه اتکایی مجبور بهپذیرش می باشد . بنابراین این فرصت وجود دارد که بیمه گر اتکایی همه برداشت ها و تخصص های خود را در باب پذیرش یا عدمپذیرش یک بیمه نامه خاص مثل یک کشتی بزرگ یا کارخانه بزگ یا یک ماهواره و... بکارگیرد و با تجزیه و تحلیل آن از تجمع خطردر یک نوع خاص و یا در یک منطقه جغرافیایی و ... جلوگیری کند. در این مقاله سعی بر آن شده تا اول ماهیت بیمه اتکایی اختیاریتبیین و کارکرد های آن بررسی شود و سپس به بیان نقاط ضعف و قوت این نوع بیمه بپردازیم.نتیجتاً پس از بررسی همه جوانب بایدگفت اتکایی اختیاریبرای فرار از خسارات هنگفت و غیر قابل جبرانی است که بیمه اتکایی اجباری بواسطه ناتوانی یا بزرگی و نادر بودنخطر، از زیر بار پوشش آن ریسک شانه خالی کرده است و یا اینکه خطر به هر نحوی خارج از پوشش بیمه گر اتکایی باشد. لیکن اینعقد یکسری معایب دارد که از جمله می توان افزایش هزینه های اداری، تاخیر در صدور بیمه نامه ها بواسطه پیدا کردن بازار، کاهشمحسوس آزادی عمل بیمه گر واگذارنده بدلیل حق نظارت بیمه گر اتکایی را نام برد. با این اوصاف باید گفت در بیمه نامه هایآتش سوزی صنعتی، باربری دریایی، هواپیما و سایر ریسک های بزرگ و نادر مثل ماهوره ها و...، اتکایی اختیاری بسیار پر کاربرد استاما در بیمه نامه های حوادث معمولا چون شرکت های بیمه اولیه خودشان قادر به اداره این رسک ها هستند اقدام به انعقاد اتکاییاختیاری نمی کنند.

کلیدواژه ها

بیمه اتکایی، بیمه اتکایی اختیاری، بیمه گر واگذارنده، بیمه گر اتکایی، بیمه نامه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.