بررسی چالش های فرا روی وکالت زنان با تکیه بر فقه شیعی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی وکالت،اخلاق،فقه و حقوق
  • کد COI اختصاصی: MAYBODLAW01_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 494
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق طباطبایی

دکترای فقه و حقوق اسلامی، دانشیار گروه حقوق، دانشگاه اصفهان

حمیده غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات زنان، گرایش حقوق زن در اسلام، دانشکده اهل البیت (ع)، دانشگاه اصفهان

چکیده

در عصر حاضر، حضور زنان در تمام عرصه های اجتماعی، با توجه به توانمندی ها و ویژگیهای منحصر یه فرد خود، چشمگیر است. با توجه به نیازهای جامعه وتأثیر گزاری حرفهوکالت به طور وسیع در سطح آن، این حرفه به حضور فعال زنان و مردان نیاز دارد.اماعلیرغم گذشت تقریباً نود سال از تأسیس دادگستری و شصت سال از مستقل شدن کانون وکلادر ایران، هنوز زنان در مقایسه با مردان در حرفه وکالت به جایگاهی درخور و شایسته دستنیافته اند. علل این موضوع به مسائل اجتماعی، فرهنگی و کلیشه های جنسیتی حاکم مانند مردانهبودن حرفه ی وکالت و داشتن اهلیت در باور بسیاری از مردم باز می گردد. با توجه به آنکه فقهاسلامی یکی از منابع اصلی قانون گزاری در کشور ماست ودر حوزه ی تحقیق و پژوهش بهموضوع اشتغال زنان در وکالت در مقایسه با سایر مشاغل کمتر توجه شده، در این مقاله با استفادهاز روش تحقیق تحلیلی توصیفی، به بررسی مسئله ی وکالت زنان در فقه شیعی و منابع مرتبط ومیزان شفافیت مسئولیت های حقوقی زن امروز در فقه پرداخته شده است. نتایج بررسی،مشروعیت فعالیت زنان در این حوزه و تصریح فقیهان مبنی بر وکالت زن را نشان می دهد. اینپژوهش بر لزوم مطالعات بیشتر در حوزه ی وکالت زنان، بررسی مشکلات و چالش های فراروی این حرفه در جامعه، توانمند سازی زنان و مطالبات آنان در این زمینه تأکید دارد.

کلیدواژه ها

زن، وکالت زنان، فقه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.