بررسی عددی اثر شکل دماغه آبشکن بر ابعاد ناحیه جداشدگی و الگوی جریان در قوس 90 درجه با بستر صلب

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC13_239
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریسا کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-آب ،دانشگاه رازی کرمانشاه

حسن کریمی

کارشناس ارشد مدیریت ایمنی، بهداشت و محیط زیست ( HSE )، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

علی اکبر اختری

استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه رازی کرمانشاه

صاحبه عبدالهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-آب ،دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

مسیر رودخانه ها همواره تحت تغییر و دگرگونی بوده اند و فرسایش جداره ها، بستر رودخانه و رسوب گذاری در قسمت های دیگر از جمله این تغییرات می باشند. یکی از روش های تثبیت جداره های رودخانه استفاده از آبشکن می باشد. آبشکن ها که در عرض رودخانه و از طرف ساحل به سمت محور رودخانه امتداد یافته اند و با انحراف دادن جریان اصلی از برخورد آن با دیواره جلوگیری نموده، با ایجاد جریان های چرخشی و کاهش سرعت متوسط در پایین دست خود موجبات ته نشینی رسوبات در مجاورت ساحل را فراهم می کنند که به مرور زمان این عمل موجبات توسعه و تثبیت بیولوژیک دیواره های رودخانه می شود. آبشکن ها برحسب شرایط رودخانه ای و اهداف مورد نظر در شکل ها و انواع مختلف طراحی و اجرا می شوند. در این تحقیق به بررسی عددی اثر شکل دماغه آبشکن بر ابعاد ناحیه جداشدگی و میدان سرعت و پروفیل آزاد درمقطع عرضی حول آبشکن در موقعیت 45 درجه کانالی با قوس 90 درجه با نسبت انحنا (RC/B= 3) به صورت سه بعدی با استفاده از نرم افزار fluent پرداخته شده است. مدل سازی عددی با نتایج آزمایشگاهی فلوم دانشگاه تربیت مدرس صحت سنجی شده است. برای این تحقیق از مدل آشتگی k-ε و حل معادلات به روش حجم محدود استفاده شده است. نتایج نشان دهنده این است که با تغییر شکل دماغه آبشکن از حالت صاف به حالت گرد کارایی آبشکن برای طول و عرض ناحیه جداشدگی به ترتیب به انداره 67/66 و 52 درصد موثر می باشد ،همچنین مقدارسرعت ماکزیمم نزدیک قوس داخلی و حجم ناحیه ی کم سرعت پایین دست آبشکن کاهش و ارتفاع آب در مقطع عرضی حول آبشکن افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

آبشکن ،قوس 90 درجه،الگوی جریان،مدلسازی عددی، fluen

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.