بررسی تا.ثیر شبکه بندی های مختلف در دقت روش حجم محدود برای حل عددی معادله انتشار تراوش از زیر سد بتن غلتکی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC12_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 792
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا وثوقی فر

استادیار گروه عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

سیده منا تابنده

دانشجوی دکتری عمران آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

حمیدرضا جلالپور بارفروش

کارشناسی ارشد سازه های هیدرولیکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب

چکیده

ارائه راه حل عددی مناسب برای مطالعه ی پدیده ی تراوش به عنوان یکی از عوامل تهدید کننده ی پایداری سد امری الزامی است. روش حجم محدود به دلیل شبیه سازی مناسب مسائل مختلف جریان با شرایط پیچیده دارای کاربرد وسیعی می باشد. انتخاب مناسب نوع شبکه بندی یکی از فاکتور های اساسی در حل عددی می باشد زیرا شبکه بندی مناسب با مدل نمودن صحیح هندسه مساله، تاثیر قابل توجهی بر دقت جواب های بدست آمده از روش حجم محدود را دارا می باشد. از این رو در این مقاله ابتدا گسسته سازی معادله ی دیفرانسیل تراوش با روش حجم محدود و شبکه بندی های مستطیلی ٬ مثلثی متعامد ٬ مثلثی غیر متعامد و ورونوی انجام شده است. سپس با نرم افزار توانمندMATLAB برنامه ای برای اجرای مدل عددی ریاضی با در نظر گرفتن شرط مرزی ریمن نوشته شده است. برای بررسی تاثیر انواع مختلف شبکه بندی بر دقت نتایج نهایی ٬ پدیده ی تراوش در زیر چند سد بتن غلتکی توسط کد ارائه شده مدل گردیده است. به منظور اعتبارسنجی نتایج مدل عددی ریاضی به محاسبه موردی تراوش با نرم افزار 7،0 PHASE2 پرداخته شده و نتایج بدست آمده از مرجع و مدل توسط نرم افزار آماری SPSS10 مقایسه گردیده و درصد همخوانی آنها توسط شاخص P-VALUE مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که نوع شبکه بندی بر مقدار P-VALUE تاثیرگذار بوده و این شاخص را بیش از 0،1 تغییر داده است. نتایج روش گسسته سازی مدل و مرجع از نظر آماری تفاوت معنی داری نداشته است (P-VALUE> 0.05 ).

کلیدواژه ها

تراوش ٬حجم محدود ٬ انواع شبکه بندی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.