تحلیل چالش های مجتمع گاوداری تعاونی 6633 روستای یاری دراستان کرمانشاه : رویکردی برای توسعه روستایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کشاورزی پایدار، محیط زیست و توسعه روستایی
  • کد COI اختصاصی: SAERD01_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 886
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهناز امیریان

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه ترویج و آموزش پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه

زهراالسادات جوادی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه ترویج و آموزش پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه

سمیرا زردویی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه ترویج و آموزش پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه

سمیرا پویش

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه ترویج و آموزش پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه

چکیده

در طی سالهای گذشته بنگاه های زود بازده با نیت توسعه کلان کشور به طور کلی و توسعه روستایی به طور ویژه در دستور کار مسئولین کشور قرار گرفت. هدف از این بنگاه ها اشتغال پایدار و منافع اقتصادی زودبازده بود. اثربخشی چنین بنگاه های برکسی پوشیده نیست اما برخی از این بنگاه ها که در قالب تعاونی شکل گرفتند آن طور که باید و شاید به اهداف از پیش تعیین شده خود نائل نشدند . تعاونی 6632 واقع در شهرستان جوانرود در استان کرمانشاه یکی از این تعاونی هایی است که متاسفانه به صورت نیمه فعال در آمده است ، هدف از این مطالعه کیفی ارزشیابی گاوداری شیری متعلق به تعاونی 6632 است. این تعاونی از بدو راه اندازی مورد ارزشیابی قرار نگرفته است . این مجتمع 044 رأسی با هدف تولید شیر و اشتغالزایی 04 نفر از محل اعتبارات طرح های زودبازده به مبلغ 22 میلیارد ریال در اراضی معادل 6 هکتار ، در سال 1634 شروع به فعالیت نموده است.جامعه مورد مطالعه ، اعضای تعاونی 6632 روستای یاری شهرستان جوانرود بودند. روش نمونه گیری این مطالعه هدفمند بوده و از انواع تکنیک های ارزیابی مشارکتی روستایی PRA نظیر ترسیم درخت مشکل ، قدم زدن در فضای مجتمع ، مصاحبه با افراد کلیدی و طوفان اندیشه برای گردآوری داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که این تعاونی به اهداف از پیش تعیین شده خود دست نیافته است . برخی از مشکلات این تعاونی عدم شناخت اعضا از اصول تعاونی ، وجود واسطه ها ، بدهی بالا، نبود زمین برای کشت علوفه ، عدم دسترسی به بازار فروش ، عدم آشنایی با حرفه گاوداری و پایین بودن سرمایه اقتصادی است. نتایج این مطالعه می تواند دستاوردهایی برای مسئولین استان از یک سو و اعضای شرکت تعاونی گاوداری از سوی دیگر داشته باشد. بدین صورت که تسهیلات به آن دسته از طرح هایی اعطا گردد که نه تنها توجیه اقتصادی داشته، بلکه توجیه اجتماعی نیز در بر داشته باشند ، همچنین آموزش های لازم در خصوص تعاون و تعاون گری در بین اعضای تعاونی ها می تواند از دیگر دستاوردهای این مطالعه باشد.

کلیدواژه ها

تعاونی ، توسعه روستایی ، مجتمع گاوداری شیری ، ارزیابی مشارکتی روستایی ، جوانرود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.