عوامل عفونت زا و تحریک پاسخ های ایمنی اختصاصی و غیر اختصاصی در ماهی ها از طریق واکسیناسیون با عصاره های مختلف

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کشاورزی پایدار، محیط زیست و توسعه روستایی
  • کد COI اختصاصی: SAERD01_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 827
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا ندایی

دانشجوی دکتری تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه علوم و فنون دریایی هرمزگان

عارف پیربیگی

دانشجوی دکتری بوم شناسی آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محسن علی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد بوم شناسی آبزیان، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج، دانشگاه تهران

چکیده

عوامل عفونت زا فاکتور مهمی در ایجاد خسارت های اقتصادی در آبزی پروری تجاری محسوب می گردند. ارگانیسم های مختلفی که ممکن است سبب بروز بیماری در ماهی ها شوند شامل عوامل بیماری زای باکتریایی، قارچی، انگلی و ویروسی می باشند. ماهی ها دارای یک سیستم ایمنی به خوبی توسعه یافته می باشند که هم شامل اجزاء اختصاصی و هم شامل اجزاء غیر اختصاصی می باشد. مدارک و شواهد زیادی در سال های اخیر به دست آمده که نشان می دهند که پاسخ های ایمنی مختلف و مقاومت به بیماری در ماهی می توانند هم توسط مواد مغذی و هم توسط اجزاء غیر مغذی موجود در جیره تحت تاثیر قرار بگیرند. توسعه پاسخ های ایمنی ماهی و مقاومت به بیماری مرتبط با آنها از طریق مواد غذایی به عنوان یک جایگزین جذاب برای درمان ماهی ها بررسی شده است. واکسیناسیون بهترین روش شناخته شده برای تحریک ایمنی تخصصی در انسان ها و حیوانات از جمله ماهی ها می باشد. معمول ترین واکسن های استفاده شده در آبزی پروری شامل باکتری های زنده تضعیف شده، سلول های مرده و یا عصاره های سلولی می باشند که اصولا توسط تزریق یا غوطه وری برای ماهی ها به کار می روند. محرک های ایمنی مختلفی از جمله گلوکان ها، لوامیزول، عصاره آبالون، کیتین و محصولات حاصل از برخی گونه های جلبکی برای تحریک سیستم ایمنی در ماهی ها مورد استفاده قرار گرفته اند که در این مطالعه به طور مختصر مورد بررسی قرار خواهند گرفت

کلیدواژه ها

بیماری، سیستم ایمنی، ماهی، محرک ایمنی، واکسیناسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.