جایگاه نقش مشارکت مردم در مدیریت توسعه روستایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کشاورزی پایدار، محیط زیست و توسعه روستایی
  • کد COI اختصاصی: SAERD01_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی کدخدایی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران

هادی شهسوارپور

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان

چکیده

یکی ازمهمترین عوامل رشد وتوسعه اجتماعی اقتصادی یک جامعه به ویژه درجوامع روستایی ، نقش وحضور فعالانه مردم درکارها وفعالیت های مربوط به روستای خود است . بدون همیاری ومشارکت مردم ، توسعه مفهومی نخواهد داشت ، چرا که هرگامی که درراه رشد وتوسعه برداشته می شود ، باید با همراهی مردم انجام گیرد . امروزه مشارکت روستائیان در امور روستایی و با دید تخصصی تر در توسعه روستایی، از ضروریات برنامه ریزی در محیط های روستایی به شمار می رود. در این میان با مرور تاریخ مشارکتهای روستائیان در امور روستاها با دو الگو یا روند روبه رو می شویم. اولین الگو، الگوی مشارکت سنتی روستائیان در قالب مقرارت عرفی و به صورت نانوشته بوده است که بیش از همه با انگیزه های اقتصادی اجتماعی – صورت می گرفته است. دومین الگو، الگوی مشارکت جدید در قالب قوانین و مقرارتی است که به همکاری مردم شکل قانونی و اداری می بخشید . این مقاله با هدف بررسی جایگاه نقش مشارکت مردم در توسعه روستایی و با روش توصیفی تحلیلی انجام – شده است. پس از جمع آوری اطلاعات به روش کتابخانه ای و اسنادی و استفاده از منابع معتبر در مورد مشارکت مردم و توسعه روستایی این نتیجه حاصل شد که توسعه به وجود آوردن تغییرات اساسی در ساخت اجتماعی ، گرایش ها و نهادها برای تحقق کامل هدف های جامعه است و تا همه مردم با آگاهی همگانی از تغییرات و نیاز مطابقت با آن در امر توسعه ، مشارکت اصیل نداشته باشند. ادامه توسعه ممکن نخواهد بود و مشارکت به عنوان زیربنای پیشرفت جامعه و از شرایط لازم برای توسعه اجتماعی قلمداد می شود

کلیدواژه ها

مشارکت، مشارکت مردم، مدیریت روستایی، توسعه روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.