مفهوم توسعه پایدار گردشگری و مدل حد قابل قبول تغییرات در ظرفیت برد گردشگری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کشاورزی پایدار، محیط زیست و توسعه روستایی
  • کد COI اختصاصی: SAERD01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی حاتمی

دانشجو کارشناسی ارشد- مهندسی منابع طبیعی- محیط زیست

محمد رضوانی

استادیار دانشگاه پیام نور- گروه علمی محیط زیست و منابع طبیعی- تهران

هانیه السادات سیدبوذری

دانشجو کارشناسی ارشد- مهندسی منابع طبیعی- محیط زیست

چکیده

گردشگری از عوامل اصلی توسعه پایدار در سطوح اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیط زیستی است، لذا درسالهای اخیر رویکرد گستردهای به موضوع طبیعتگردی اختصاص یافته است. بر اساس مفهوم ظرفیت برد است که مشخص میشود چه میزان استفاده تفرجی از یک منطقه طبیعی قابل پذیرش میباشد. برآورد ظرفیت برد در طول دهههای اخیر همراه با سایر روشهای ارزیابی سرزمین به عنوان شیوهای موثر جهت سنجش مقادیر استفاده از سرزمین در برنامهریزی شهری و منطقهای، گردشگری و پارکداری مورد توجه قرار گرفته است. تا کنون روشهای مختلفی در خصوص برآورد ظرفیت برد تفرجی ارائه شده است که در همه آنها نمایانهها و استانداردهای ارزیابی کیفیت منابع محیط زیستی و تجربه بازدید کننده مورد تاکید قرار گرفته است. حد قابلقبول تغییرات نوعی رهیافت برنامهریزی بازدیدکننده است که هدف آن تصمیمگیری درباره اینکه چه مقدار اثر و تغییر توسط بازدیدکنندگان در یک منطقه قابلقبول است میباشد. فرآیند حد قابل قبول تغییرات تغییراتی که در آینده در یک محیط طبیعی توسط بازدیدکنندگان روی خواهد داد را شناسایی میکند. تعریف اهداف مدیریتی در یک منطقه شرایط اجتماعی و محیطی مطلوب و قابلقبول آینده، تعیین متغیرهای قابلاندازهگیری که منابع و شرایط اجتماعی را شرح دهند شاخصها و استقرار استانداردهای قابلاندازهگیری برای پایش این شرایط حداقل ارزشهای کیفی قابلقبول برای شاخصها این پژوهش برآنست که به توصیف و تحلیل این فرآیندها بپردازد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار، ظرفیت برد، حد قابلقبول تغییرات، گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.