نحوه ی رفتار متقابل یک شهر با انسان و طبیعت او در راستای اعتدال و اعتلای انسانی و پایداری (پویایی و مانایی) شهر، مطالعه موردی بافت کهن کاشان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری درمعماری و شهرسازی - شهر مصدر
  • کد COI اختصاصی: CSAU01_262
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسمن غلامی

دانشجوی کارشناسی مهندسی معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز

مریم اختیاری

استادیار و عضو هیئت علمی دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز

چکیده

کاشان به عنوان یکی از قدیمی ترین سکونتگاه های انسان، از ابتدای شکل گیری، گرچه با حوادث بسیاری دست و پنجه نرم کرده، اما نظام و حرمت زندگی خویش را به گونه ای پاسداری نموده است که طبیعت و زندگی همنشینی صحیحی را سامان داده اند. همین حکایت ها، تجربه ی بودن و زندگی جمعی همراه با فرهنگ برخاسته از بوم را به آنها آموخته است و بدین ترتیب از کاشان مجموعه ی زیستی ای پدید آورده است که همسازی طبیعت و انسان را به کار گرفته است تا اجتماع ریستی ای پدید آورد که نه تنها در پیوستگی با هم و سرزمین خویش هستند، بلکه به همراهی و همسازی برای رسش به تعالی از جنبه های مختلف نیز سامان داده است. علاوه بر اینها کاشان نظامی شده است از سیستم اجتماعی بزرگتری به نام ایران و در پهنه ی زیستی خود با تأثیر و تأثر متقابل و همراه با حرمت توانسته است سازمان زندگی خود را قوام بخشد. آنچه شهر کاشان را پایدار نگه می دارد، تأثیر گرفتن از نظم اقلیم، به کاربستنش در زندگی و بجا و میزان اثر گذاشتن بر آن، در راستای اعتلای زیستی است. این مقاله به روش توصیفی- تاریخی به بررسی شاخصه ها و مشخصه های مانا و پویای شهر کاشان و تأثیر آنها بر شهر و نهایتاً نوع همسازی اجتماعی، اقلیمی و فرهنگی شهر پرداخته و بدین شکل سعی دارد تا آنچه را که منجر به پایداری (مانایی و پویایی) شهر در سیر تاریخی در حوزه های اقلیمی و زیست محیطی، فرهنگی و اجتماعی شده است را ذکر نماید.

کلیدواژه ها

شاخصه ها و مشخصه های (پایداری) مانا و پویا، همسازی زندگی انسان و طبیعت، اعتلای زیستی، بافت کاشان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.