ضرورت شکل گیری مجموعه نماد شهری با رویکرد تعاملات اجتماعی شهروندان در فضای شهری (نمونه موردی پیشنهادی: نماد شهر شاهرود)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: کنگره بین المللی پایداری درمعماری و شهرسازی - شهر مصدر
  • کد COI اختصاصی: CSAU01_210
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 717
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی حکیمی

کارشناس ارشد معماری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات شاهرود

بهرام سیاوش پور

دکتری معماری، استادیار گروه معماری دانشگاه حکیم سبزواری

حمیدرضا شعاعی

دکتری معماری، استادیار و رئیس گروه ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود

چکیده

امروزه اکثر شهرهای کشور از داشتن یک مرکز اجتماعات قوی شهی محروم بوده و همچنین فاقد نمادی که نشانگر آن شهر در ذهن افرادجامعه و بعضاً مخاطبین خارج از آن محل و منطقه باشد، هستند. این پژوهش اهتمامی است بر اهمیت و همچنین، نحوه ی خلق پروژه ای اجتماع محور در قالب نماد یک شهر که بعنوان فضائی مانا برای ساکنین و یا مخاطبین عبوری از آن منطقه، نقش آفرینی می نماید. تحقیقاً نماد هر شهر می تواند اولین تصویری باشد از نام هر شهر که با معنا بخشی به آن مکان در واقع هویت شهر و بالتبع هویت شهروندان را بازخوانی می کند. در این تحقیق خصوصیات و بازتاب ایجاد یک چنین مکانی که پویا و جذاب طراحی گردد تا خاطره ای خوش را در ذهن مخاطب و ساکنین بازسازی کند و این اثر بعنوان یک مرکز اجتماعات شهری که حداقل یک کاربری شهری عملکرد گرا را خلق نماید. با توجه به الویت و نیاز آن شهر مورد بررسی قرار می دهد. روش این تحقیق بصورت «توصیفی- تحلیلی» می باشد که پژوهش میدانی آن در شهر شاهرود با پتانسیل موقعیت جغرافیائی و استراتژیک توسعه شهری (CDS) با یک جامعه آماری مشخص صورت گرفته و به روش تحلیل آماری با نرم افزار (SPSS) تحقیقات محلی با تهیه پرسشنامه هائی به سنجش گذاشته شده است. لذا در همین رابطه ابتدا توصیفی از مبانی موضوع تحقیق بیان و سپس راهکارهای لازم به جهت خلق چنین مکان هائی که بتواند اهداف ذکر شده در این پژوهش که ضرورت شکل گیری یک مرکز اجتماعات شهری قوی در قالب نماد همان شهر می باشد را با ذکر نمونه موردی بعنوان یک اثر ماندگار بیان می دارد تا با تکیه بر اصول معماری یادمانی، موجودیت نماد برای هر شهر مسجل گردد.

کلیدواژه ها

فضای شهری، معماری یادمانی، یادمان شهری، نماد شهری، تعاملات اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.